Pak de Early Birds korting!

Bestel nu uw glasmozaïek voor levering over 12, 24 of 48 weken en pak een dikke korting op onze actuele prijzen. (Ook als u nog niet precies weet hoeveel u nodig heeft.)

Ga naar onze shop

Tell a Friend!

Stuur deze pagina door naar een vriend(in).

  Renovatie zwembad "De Hoge Heren" Rotterdam

  Renovatie van Zwembad “De Hoge Heren” in Rotterdam

  “Het zwembad van “De Hoge Heren” is vanaf het begin een bron van problemen geweest. De oorspronkelijke aannemer leverde een lekkend zwembad op, waarna we een poging deden tot renovatie met een polyester kuip, die echter ook faalde. De kuip begon te drijven en uiteindelijk moesten we het zwembad sluiten. We zijn op zoek naar een oplossing om het waterdicht te maken en tegelijkertijd om te vormen tot een luxe bad, met gebruik van hoogwaardig glasmozaïek.”

  Het gesprek met de conciërge van Vesteda, die het onderhoud van “De Hoge Heren” in Rotterdam verzorgt, gaf het startsein voor een grootschalig renovatieproject. Deze twee statige woontorens met luxe appartementen en een gemeenschappelijk zwembad verdienen een hoogwaardige oplossing.

  zwembad renovatie waterdicht maken

  Plan van aanpak voor de zwembad renovatie:

  In samenwerking met Vesteda werd het sloopwerk uitgevoerd door hun technische team. Na het slopen werd het hele bad, exclusief de trap, gestuukt. Dit werd later door ons, op tegelmaat verzorgd.

  Ondertussen werd een design gekozen voor het mozaïek, dat verloopt van wit (boven) naar groen (onder). Om binnen het budget te blijven, werd besloten groene zwembadtegels te gebruiken voor de bodem en anti-slip tegels voor de trappen.

  Het design werd goedgekeurd en ieder vlak van de ruimte werd één voor één ingetekend, met als doel een harmonieus verloop te creëren. Nu was het tijd voor de productie van het glasmozaïek.

  zwembad renoveren Rotterdam Mapei

  Glasmozaïek productie voor zwembad renovatie in Rotterdam:

  Bij Milovito vergelijken we onze productie van glasmozaïek met een premium brand als Armani. Wij kopen eersteklas glasmozaïek van gerenommeerde fabrikanten wereldwijd in bulk in. Voor dit project werden 14 verschillende kleuren glasmozaïek gebruikt, inclusief basiskleuren en tegeltjes met speciale accenten zoals “goud-ader” en parelmoer.

  Met ons ervaren team werden de tegeltjes met de hand in patroon gelegd, wat resulteert in een evenwichtig verloop zonder ongewenste strepen of banen.

  renovatie tegelwerk zwembad rotterdam

  Waterdicht maken van het zwembad op de 6e verdieping:

  Naast het esthetische aspect was het primaire doel van de renovatie om het zwembad waterdicht te maken. Na het stuken werd het hele zwembad ingepakt met een waterkerende coating. Rubberen kimbanden kwamen in de inwendige hoeken en een wapeningsnet over alle vlakken. Een tweede waterkerende laag werd aangebracht om het geheel waterdicht en glad te maken voor de installatie van het glasmozaïek.

  Zwembad renovatie in Rotterdam:

  Om de doorlooptijd te verkorten, begonnen we met de installatie van het glasmozaïek terwijl de productie in Wijchen nog in volle gang was. Wand voor wand en vlak voor vlak werden de sheets één voor één geplakt. De vloer, het plateau en de trap werden als laatste aangepakt met zwembadtegels in een bijpassende kleur.

  Na het tegelwerk werd er gevoegd met een 2-componenten epoxy voeg in de kleur licht groen, wat niet alleen een optimale hechting garandeert, maar ook zorgt voor een evenwichtig mozaïek.

  renoveren zwembad Rotterdam met glasmozaiek

  Extra’s tijdens de renovatie:

  Op verzoek van de opdrachtgever hebben we ook de stoomcabine aangepakt met hetzelfde glasmozaïek. Tijdens de renovatie werd ook het plafond vernieuwd en nieuwe verlichting geplaatst.

  Na voltooiing werd het zwembad gevuld met water en volgde een feestelijke opening met waterballet voor de bewoners en vaklieden die hadden bijgedragen aan dit prachtige project van zwembad renovatie in Rotterdam.

  zwembad renovatie Rotterdam jacuzzi bank

  Het bankje in het bad kreeg een upgrade. Er werd een lijst aangebracht met kleine gaatjes aangesloten op een pomp. Hiermee kreeg het bankje een massage functie.  

  Rotterdam zwembad renovatiebedrijf waterdicht

  Een uitgebreide blik op het renovatieproces:

  Het renovatieproces van zwembad “De Hoge Heren” omvatte niet alleen technische aspecten, maar ook artistieke en functionele elementen die essentieel waren voor het creëren van een luxe en duurzame ruimte. Vanaf het eerste gesprek tot aan de feestelijke opening was het een nauwgezet proces waarbij elk detail zorgvuldig werd overwogen en uitgevoerd.

   

  Het begon allemaal met de noodzaak om het zwembad waterdicht te maken, een uitdaging die eerdere aannemers niet konden overwinnen. Met een grondige aanpak van waterdichte coatings en hoogwaardige materialen, werd het zwembad getransformeerd tot een duurzame en lekvrije ruimte die jarenlang plezier zal bieden aan de bewoners.

   

  Tegelijkertijd werd er aandacht besteed aan het esthetische aspect van het zwembad. Het gebruik van glasmozaïek, met zijn levendige kleuren en elegante ontwerpen, gaf het zwembad een luxe uitstraling die perfect past bij de exclusieve omgeving van “De Hoge Heren”. Elk tegeltje werd zorgvuldig met de hand geplaatst, waardoor een naadloos en evenwichtig patroon ontstond dat de ruimte transformeerde tot een ware oase van schoonheid.

   

  Naast het zwembad werden ook andere faciliteiten aangepakt, zoals de stoomcabine en het plafond, waardoor een algehele vernieuwing van de ruimte werd bereikt. Het resultaat was een zwembad dat niet alleen functioneel en duurzaam was, maar ook een esthetisch meesterwerk dat de bewoners trots kunnen tonen aan hun gasten.

   

  Kortom, de renovatie van zwembad “De Hoge Heren” was een complex en uitdagend project dat met succes werd uitgevoerd dankzij de nauwe samenwerking tussen alle betrokken partijen. Het eindresultaat is een zwembad dat niet alleen voldoet aan de hoogste standaarden van kwaliteit en vakmanschap, maar ook een waardevolle toevoeging is aan de exclusieve gemeenschap van “De Hoge Heren” in Rotterdam.

  zwembad rotterdam renovatie Hoge Heren woontoren reparatie
  Translate