Pak de Early Birds korting!

Bestel nu uw glasmozaïek voor levering over 12, 24 of 48 weken en pak een dikke korting op onze actuele prijzen. (Ook als u nog niet precies weet hoeveel u nodig heeft.)

Ga naar onze shop

Tell a Friend!

Stuur deze pagina door naar een vriend(in).

  Zwembad mozaiek tegels  Zwembad mozaïek tegels

  Zwembad mozaiek tegels: “Al jarenlang koesteren we de droom van een mozaïek aan de wand van ons toekomstige zwembad, iets waar we elke dag van kunnen genieten en nooit op uitgekeken raken.”

   

  Het Belgische koppel had het hele internet afgespeurd op zoek naar een bedrijf dat hun glazen mozaïekdroom kon verwezenlijken. Na veel zoeken bleek Milovito het enige bedrijf in West-Europa te zijn dat de vaardigheden heeft om deze droom te realiseren. Zo ontvingen we een e-mail met hun wensen en een moodboard met inspirerende afbeeldingen.

   

  Het eerste telefoongesprek werd een gezellige brainstormsessie waarin tal van mogelijkheden werden besproken. Het ging om een blinde muur boven het zwembad. Dit gesprek leidde tot een idee: Poppies (klaprozen) met een weidse achtergrond met een waterval en een mond.

   

  Deze prachtige opdracht werd aan ons gegund en we konden aan de slag met het ontwerp. De opdracht was zo vrij dat we veel ruimte hadden, wat zowel leuk als uitdagend was.

   

  Mozaïek tegels voor het zwembad: vertaald naar een fantasiebeeld gemaakt van meer dan 70.000 glazen mozaïektegeltjes van 2 x 2 cm.

  zwembad mozaiek tegels

  Tijdens het ontwerpproces worstelden we met de mond. Hoe integreer je een mond zo in het ontwerp dat het er mooi uitziet? Na een iets langer dan geplande periode waren we tevreden met ons ontwerp. We planden een FaceTime-gesprek in waarin we ons ontwerp presenteerden en waren benieuwd naar hun reactie.

   

  “Heel mooi, maar niet helemaal wat we voor ogen hebben,” zuchtten ze. “Het uitgestrekte landschap met bergen op de achtergrond en klaprozen dichtbij en veraf spreekt ons niet aan. En waarom een mond?” Maar dat wilden jullie toch? “Oh, de opening van de waterval.” Ah, juist… We moesten er allemaal hard om lachen. Het verschil tussen Vlaams en Nederlands kan soms best verwarrend zijn.

   

  Terug naar de tekentafel, met de volgende opdracht: voor hem zachte kleuren, abstract, waarbij de kleuren in elkaar over moesten lopen en voor haar grote klaprozen. Met deze aanwijzingen gingen we aan de slag. Het volgende ontwerp was een schot in de “klap” roos. Geen weide meer met kleine klaprozen maar imponerende grote klaprozen.

  zwembad mozaiek tegels

  Design Check! Productietijd.

  Het leggen van de zwembad mozaiek tegels is altijd een feest. Je begint aan een puzzel van 70.000 stukjes. 13,5 Meter lang en 2,5 meter hoog. Langzaam aan, tegeltje voor tegeltje, mal voor mal kwam het ontwerp tot leven. De klant werd gedurende het proces op de hoogte gehouden van de vorderingen. Foto’s werden doorgestuurd en zo werd de spanning voor het eindresultaat opgebouwd.

   

  Zoals je op de foto’s kan zien is het een prachtig geheel geworden. Tijdloos, met bloeiende klaprozen, het straalt rust uit en prikkelt de fantasie.

   

  Gemstones als kersen op de taart.

  Onze klanten waren zo enthousiast over het concept dat ze ons vroegen of er nog iets kon worden toegevoegd om het mozaïek nóg bijzonderder te maken.

   

  Dat kon! We hebben een assortiment gemstones. Half-edelstenen op maat geslepen en gepolijst die we als eyecandies in ons glasmozaiek kunnen verwerken. Er werd gekozen voor Malachiet, Jaspis en Abalone kwarts. De gems zouden later door de mozaiekspecialist worden ingevoegd. Met name onder de waterval zouden ze moeten komen zodat het water automatisch de stenen zou reinigen.

  gemstones mozaiek wand zwembad

  Zwembad mozaiek tegels: een ruim begrip.

   

  De zwembad mozaiek tegels in het bad zelf werden door de zwembadbouwer (Willy Naessens) geplaatst. Door een soepele samenwerking met hen konden we de achterwand zo plaatsen dat het beeld uit het water herrijst. Waarbij we de onderste 3-4 rijen tegeltjes lieten verlopen naar de kleur grijs van het mozaïek in het bad.

   

  Vochtmembraam tegen lekkage.

   

  Voordat het mozaïek werd geplaatst werd eerst een 2-lagen vochtmembraam gesmeerd. Dit vochtmembraam zorgt niet alleen voor het tegenhouden van het water het vangt ook eventuele spanningen en/of scheuren in het beton op.

  zwembad mozaiek tegels

  De plaatsing van de zwembad mozaïek tegels

   

  Bij het plaatsen van de mozaïekwand werkt de specialist “blind”. Dit komt omdat wij ons glasmozaïek aan de voorkant verlijmen met papier. Dit heeft meerdere voordelen, zoals een maximale hechting. Ook kunnen correcties in de voegen makkelijk worden gemaakt.

   

  Met de zwembad mozaiek tegels krijgt de verwerker een legplan. De mozaïek sheets zijn genummerd en zo weet hij/zij precies waar de sheets moeten worden geplakt. Sommige sheets hadden uitsparingen voor de gemstones met namen zodat de specialist ook die op de juiste plaats kon plakken.

   

  Toen alle sheets waren geplakt, was het tijd om te voegen. Het voegmateriaal dat wij leveren bestaat uit 2 componenten. Component A is de gekleurde (of semi-transparante) hars, component B de verharder. Epoxyvoeg is duurder en de verwerking kost meer tijd dan een conventionele voeg maar de voordelen zijn er ook naar. Epoxy is kleurecht en heeft de hoogste kleefkracht van alle voegen. Tenslotte wil je nog vele jaren genieten zonder problemen. We hadden gekozen voor een semi-transparante voeg die meekleurt met het mozaïek. Hierdoor valt de voeg minder op en de nuances van de tegeltjes juist meer.

   

  Nadat het voegwerk klaar was, werd het de volgende dag nog één keer grondig gecleand waardoor het glasmozaïek z’n werkelijke glans kreeg. De klanten waren helemaal gelukkig met het eindresultaat. Toen we onlangs foto’s gingen maken konden wij voor het eerst het resultaat in het echt bekijken.

   

  Hoe leuk is het om je werk te mogen fotograferen. Het resultaat was inderdaad prachtig geworden. Diverse kopjes koffie en koekjes later hadden we mooie foto’s geschoten en ook enkele filmpjes gemaakt. Om de gems goed in beeld te krijgen hadden we zwemkleding meegenomen dus konden we ook nog even zwemmen in dit bijzondere zwembad.

   

  Bedankt A & W voor jullie gastvrijheid en het openstellen van jullie huis voor ons.

  Translate