Pak de Early Birds korting!

Bestel nu uw glasmozaïek voor levering over 12, 24 of 48 weken en pak een dikke korting op onze actuele prijzen. (Ook als u nog niet precies weet hoeveel u nodig heeft.)

Ga naar onze shop

Tell a Friend!

Stuur deze pagina door naar een vriend(in).

  Zwembad met anti-oorlog boodschap
  Zwembad met anti-oorlog boodschap

  Zwembad kunst: Anti-oorlog schilderij Guernica van Picasso vereeuwigd in 115.798 glasmozaïek tegeltjes.

  Op een zondag een poos geleden, kwam ons gesprek bij het beroemde schilderij “Guernica” van Picasso. Nieuwsgierig als we zijn begonnen we er over te lezen. Lezen werd video’s kijken en na een paar uur wisten we er het nodige van.

   

  Guernica beeldt in abstracte vorm het bombardement tijdens de Spaanse burgeroorlog in 1937 uit op het Noord Spaanse stadje Guernica. Hitler schoot zijn bondgenoot Franco te hulp door met het Condor Legioen het stadje, dat werd gezien als een bolwerk van de opstandigen, plat te bombarderen. 

   

  Het was het eerste luchtbombardement in Europa. Guernica werd grotendeels vernield. Journalisten ontstaken in woede en Picasso kreeg de opdracht van de Spaanse Republikeinse regering om een schilderij te maken dat zou worden geëxposeerd in het Spaanse paviljoen op de wereldtentoonstelling in Parijs dat jaar.

   

  Voor wie meer over het schilderij wil lezen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Guernica_(schilderij)

  zwembad aanleg Curacao

  Zwembad kunst: kunstwerk van glasmozaïek op de bodem van het zwembad.

   

  Precies 2 weken op zondagmorgen na ons “onderzoek” ontvingen we een aanvraag in de mail van een aannemer op Curaçao. En ja, hij vroeg of wij voor zijn klant Guernica in glasmozaïek konden uitvoeren. Nou, daar waren we natuurlijk helemaal klaar voor!

   

  Wij kregen de opdracht en vertaalden middels onze, in eigen huis ontwikkelde, software de afbeelding naar een mozaïek van 115.798 glasmozaïek tegeltjes van 10mm. Met 21 verschillende kleuren konden we de details mooi weergeven. Het kunstwerk (544 x 246 cm) dat op de bodem van een zwembad kwam is een duidelijk statement. No more war! 

   

  Onnodig te zeggen dat wij ontzettend dankbaar waren dat wij het vertrouwen van de klant kregen om dit beroemde kunstwerk in glasmozaïek te reproduceren.

   

  Tijdens de productie overlegden we in welke kleur(en) het kunstwerk gevoegd moest worden. Om het kunstwerk maximaal tot z’n recht te laten komen stemde de klant er mee in om het in 3 kleuren te voegen. Kortom een héle klus.

  zwembad Curacao Bob de Flamingo

  Een afbeelding met glasmozaïek, bijna alles is mogelijk.

   

  In enkele weken hadden we de productie klaar en verstuurden we het mozaïek inclusief drie kleuren epoxyvoeg naar Curaçao. Ondertussen hadden we ook de werktekeningen voor het voegen gemaakt.

   

  Ter plaatse werd het mozaïek vakkundig geïnstalleerd door lokale vaklieden. Voor het voegen werden de vlakken één voor één, tegeltje voor tegeltje, afgeplakt met schilderstape. Na twee weken hard werken hadden de mannen het voegwerk ook klaar.

   

  Toen het bad met zout water was gevuld werden we gefacetimed door de klant die ons het eindresultaat liet zien. Hij vond het fantastisch geworden! En bescheiden als we zijn vinden wij het ook prachtig geworden. 

   

  En toen kwam Bob…

   

  Bob is een beroemde flamingo op Curaçao. Tuuuurlijk zult u nu denken: Curaçao zit vol flamingo’s. Maar wacht even, Bob is echt speciaal!

   

  Toen Bob in 2016 een inschattingsfout maakte, vloog hij tegen het Hilton Hotel op. Hij stortte neer naast het zwembad met een hersenschudding en gekneusde vleugel tot gevolg.

   

  De lokale dierenarts Odette Doest behandelde hem en vanaf die tijd wijkt Bob niet meer van haar zijde. Waar Odette is is Bob. Bob zit naast haar in de auto, Bob loopt door haar huis en Bob gaat mee naar scholen. Die twee zijn niet meer los van elkaar te zien. 

  mozaiek kunst in zwembad Curacao

  Onvergetelijke lessen.

   

  Bob is het educatieve boegbeeld van Curaçao. Odette en Bob bezoeken scholen om kinderen op een originele wijze te leren dat de natuur op en rond het eiland belangrijk zijn. Door middel van Bob mee te nemen naar klaslokalen geeft Odette samen met Bob onvergetelijke lessen.

   

  Bob heeft inmiddels wereldfaam. Hoe Bob zo bekend werd komt door National Geographic’s fotograaf Jasper Doest. 

   

  Jasper logeerde bij zijn nicht (je raadt het al; de dierenarts) en opeens stapte er dwars door zijn jetlag heen een roze gevaarte naar binnen. Daar ontstond het idee van een boek over het beest. Het werd het fotoboek getiteld: “Meet Bob”.

   

  Tijdens het maken van het fotoboek “Meet Bob” besloten Odette en Jasper, Bob mee te nemen naar vrienden met een zout water zwembad om hem daar op een bijzondere wijze te fotograferen. Jawel, het zwembad met Guernica op de bodem. 

   

  Superblij waren wij toen we de foto’s ontvingen en nu aan jou kunnen laten zien. 

  Odette Doest
  Odette Doest, de dierenarts op Curaçao, neemt Bob mee naar scholen om kinderen bewust te maken van de kwetsbaarheid van flora en fauna.

  Wil je de dieren op Curacao een warm hart toe dragen en de foundation van Odette Doest steunen?  Dat kan via deze link: https://www.fundashon-doc.com/

   

  Voor meer foto’s van Jasper Doest zie: https://www.jasperdoest.com

  detail kunstwerk Picasso Guernica mozaiek
  Detail van de digitale proef.
  Translate