Pak de Early Birds korting!

Bestel nu uw glasmozaïek voor levering over 12, 24 of 48 weken en pak een dikke korting op onze actuele prijzen. (Ook als u nog niet precies weet hoeveel u nodig heeft.)

Ga naar onze shop

Tell a Friend!

Stuur deze pagina door naar een vriend(in).

  Zwembad design: Jongensdroom komt uit.
  Jongensdroom komt uit

  Zwembad design: Hoe maak de juiste keuze?

   

  In dit bijzondere verhaal neem ik je mee hoe wij een jongensdroom realiseerden.

   

  Onze opdrachtgever kwam naar ons toe en na een creatieve meeting was zijn keuze een mozaïek dat van groen (onder) naar wit (boven) zou verlopen. Letterlijk in de deuropening vroeg hij mij of ík zijn zwembad design wel spannend genoeg vond. Zo’n vraag was mij nog niet eerder gesteld en ik moest er eerst om lachen. “Waar doel je op?” Vroeg ik. Een beetje timide vertelde hij mij over zijn droom toen hij een kind was.

   

  We gingen weer zitten en ik stelde voor om een 100 dollar biljet op de bodem te maken. “Kan je mij een ontwerp sturen?” Was direct zijn vraag. Ik vertelde hem dat hij voor het ontwerp moest betalen óf dat hij de helft van het totale project aan zou betalen. Met “Wij ontwerpen dan een 100 dollar biljet waar jíj niet eens van hebt gedroomd.” Teasede ik hem.

  ontwerpen design zwembad 100 dollar

  “Jij bent gek!” Zei hij waarop ik antwoordde: “Dat mag je zeggen maar je hebt gezien wat wij kunnen en ik word wel heel enthousiast van het idee om een 100 dollar biljet in glasmozaïek te maken. Dus denk er maar eens over na.”

   

  Twee weken later ontvingen we de helft van het geoffreerde bedrag en konden we losgaan op het zwembad design. Tijdens ons gesprek zag ik al een drijvend biljet dat los van de bodem zou drijven in het water.

  zwemad design tegels

  Easter Egg.

   

  Tijdens de ontwerpfase stelden we ons de vraag of we er een “Easter Egg” in konden verwerken. Dat werd het nummer van het bankbiljet. Ik vroeg wat de datum was van het leggen van de eerste steen van het huis en wat zijn voorletters waren. Ik legde niet uit waar het voor was. Toen het ontwerp zo goed als klaar was kregen we een belletje met de mededeling dat er rechts in de hoek een grote luie trap zou komen. Sh*t, wat nu?

   

  Zwembad design: Terug naar de tekentafel.

   

  We hadden het design voor het luxe zwembad bodem al bijna klaar. Het zag er prachtig uit maar was onbruikbaar. We planden snel een brainstormsessie waarin verschillende ideeën naar boven kwamen zoals: het 100 dollar biljet kleiner maken, schuin leggen, draperen over de traptreden. Maar uiteindelijk won het idee om een krul aan het biljet te maken.

   

  Bij de presentatie van de 3D-render zag ik een big smile op het gezicht van de opdrachtgever die meteen akkoord gaf. Het duurde even voordat hij het nummer van het biljet zag met zijn initialen en de datum van de eerste steenlegging. Zijn enthousiasme werd nog groter.

  zwembad designer krul 100 dollar

  Zwembad design: Van presentatie naar productie.

   

  Met in eigen huis ontwikkelde software werken wij ontwerpen uit. Het is een proces dat wij niet delen maar ik kan wel zeggen dat er jaren coderen in zit en heel geavanceerd werkt. Daarom durven wij vrijwel iedere droom te realiseren in een glasmozaïek meesterwerk.

   

  Voor de wanden was dus gekozen voor een mix die verliep van donker groen naar wit. Zo’n verloop mozaïek maken is handwerk. Ieder tegeltje moet op de juiste plek worden gelegd om een vloeiend verloop te krijgen. (En niet zoals collega fabrikanten, die verschillende mixen leveren die, als je ze boven elkaar plakt, een verloop laten zien. Dit soort verlopen laten strepen zien waar de matjes beginnen en eindigen. Niet mooi dus.)

   

  “Iedere ochtend start ik mijn dag met een duik in mijn 100 dollar pool. Daarna ben ik weer helemaal opgeladen.”

  De installatie.

  Als eerste werd het hele bad en de muren gestraald. Dit is nodig om het beton vrij van oliën en mineralen, die vrijkomen uit het beton, te krijgen. De volgende stap was het uitvlakken van het beton waar dat nodig was. Omdat een gestorte betonnen bodem niet vlak is werd een 5 centimeter dikke smeervloer aangebracht. Daarna werd een watermembraan aangebracht die er voor zorgt dat het bad 100% waterdicht is. In het membraan zit ook een glasvezelnet verwerkt die mogelijke scheurvorming opvangt. In de hoeken werd rubber kimband geplaatst ook weer om mogelijke werking in het beton op te vangen. Nu kon het mozaïek worden aangebracht.

   

  Iedere wand werd los van elkaar ontworpen en geproduceerd zodat de mozaïekspecialisten het glasmozaïek als een legpuzzel, sheet voor sheet, wand voor wand, konden plaatsen. Het 100 dollar biljet werd als laatste gelegd.

  design voor zwembad 100 dollar

  Enige weken later, nadat alle techniek gereed was en alle inbouwden waren aangebracht kon het bad vollopen en kon onze opdrachtgever eindelijk van zijn zwembad genieten.

   

  Toen wij een paar maanden later terugkwamen om foto’s te maken en te filmen sprak ik hem weer. Ik vroeg hem hoe zijn zwembad design hem beviel. “Je had inderdaad gelijk. Het 100 dollar biljet is mooier geworden dan in mijn droom. Het 3D effect is bizar goed gelukt. Ieder ochtend voordat ik ga werken, trek ik eerst een paar baantjes in mijn droomzwembad en ben dan helemaal opgeladen om de dag te beginnen.”

   

  Heb jij ook een droom die je graag wilt realiseren? Maak een afspraak met ons. In een persoonlijk gesprek luisteren we graag naar jouw wensen en zullen we je onze mogelijkheden voorleggen.

  Translate