Pak de Early Birds korting!

Bestel nu uw glasmozaïek voor levering over 12, 24 of 48 weken en pak een dikke korting op onze actuele prijzen. (Ook als u nog niet precies weet hoeveel u nodig heeft.)

Ga naar onze shop

Tell a Friend!

Stuur deze pagina door naar een vriend(in).

  Zwembad Curaçao: uitdagende omstandigheden maar met een fantastisch resultaat.

  Zwembad Curacao groen aqua parelmoer glasmozaiek wit goud onderwater raam zee

  Het glasmozaïek zwembad in Curaçao was één van de laatste projecten van het jaar. Een project om nooit te vergeten met uitdagende omstandigheden, een tijdsdruk, maar uiteindelijk met een fantastisch resultaat. 

   

  De opdrachtgever – een ex professioneel wielrenner – koos tijdens zijn bezoek aan Wijchen voor een chique en rustgevende glasmozaïek mix van zachte groentinten met wit voor het zwembad van zijn villa op Curaçao. 

  Zélf het mozaïek plaatsen was het originele plan van de opdrachtgever. Na een spoedcursus mozaïek installeren hier in Wijchen, zou hij zelf aan de slag gaan. Nog tijdens de cursus viel de vraag of er geen specialist naar Curaçao kon komen om daar samen met hem het mozaïek in het zwembad te gaan installeren. En jawel, dat bleek mogelijk!

   

   

  Een acryl onderwater raam dient als overloop voor het bovenste zwembad.

  Glasmozaïek zwembad in Curaçao, een onvergetelijk project

  Wat in eerste instantie 7 dagen werk zou zijn om alleen het project op te starten, bleken uiteindelijk 3 weken bijna non-stop werk te zijn om het project op tijd af te krijgen.

   

  Zwembad betegelen met mozaiek Curacao
  Gewoon een paar platen tegen de wind en gaan!

   

  Een echt snoepreisje werd het ook niet. Werken, werken, werken. Dat was wat er gedaan moest worden. De uitdagende omstandigheden, de hitte, de luchtvochtigheid, de clash van culturen, de clash van standaarden én de tijdsdruk zorgden ervoor dat alle energie en focus ging naar het project. Eat, sleep, work, repeat. Werken van 05.00 -13.00 uur en van 16.00 -19.00 uur. Niet drinken uit flesjes, maar uit jerrycans van 3 liter waar je dan een paar uur mee kon doen. 

   

  Dan hebben we het nog niet eens over de ver bovengemiddelde drive en energie van de opdrachtgever. De ex-wielrenner wilde écht aanpakken en doortrappen. Met zijn tong op de knieën, met zweet rollend over zijn hoofd werkte de specialist samen met de opdrachtgever en verzamelde hulp overigens – een slag in de rondte. Drie weken lang, bijna non-stop. 

   

  Hier stond geen tent met airconditioner. Hier was de zon en de wind meester. De materialen die werden gebruikt moeten in temperaturen tussen de 15 en 25 graden verwerkt worden. Zonder tocht. Want een te lage of te hoge temperatuur en tocht beïnvloeden de lijm en voeg dusdanig dat de hechting afneemt.

   

  zwembad Curacao bankjes betegelen met glasmozaïek

   

  Meten = weten.

   

  “Toen ik aankwam meette ik eerst alles op. De zwembadrand bleek 3 cm scheef te staan terwijl daar een onderwater raam als overloop van zwembad 1 naar 2 in te moeten komen. Ik gaf mijn bemerkingen aan de opdrachtgever door die direct de “stucadoor” aan het werk zette. De eerste dagen bleven er scheve en kromme vormen opduiken totdat de waterpassen werden gecontroleerd. Wat bleek, 2 van de 3 waren krom! Bij de plaatselijke bouwmarkt werden 2 nieuwe waterpassen aangekocht en er werd vanaf nu recht gewerkt.”

   

  Uiteindelijk heeft de opdrachtgever, samen met zijn team, alles op alles gezet om zijn zwembad op Curacao op tijd af te krijgen. Naast het verplaatsen van het zwembad werd tegelijkertijd ook de woning gerenoveerd. Een sprint naar de finishlijn en jawel: op tijd én met vlag en wimpel gefinisht! 

   

  zwembad Curacao betegelen glasmozaiek tegels groen aqua wit goud
  Gouden mozaïek tegeltjes op de traptreden zorgen voor een chique en veilige afdaling het zwembad in.

  Beach villa Curacao met een zwembad van glasmozaïek

  De beach villa met een zwembad van glasmozaïek kwam dus op tijd af. Klaar voor de verhuur. Deze prachtige villa heeft zowel een privé strand als een zwembad van glasmozaïek. Het spectaculaire zwembad bestaat uit een hoofdbad met ligdek en aan de voorzijde een enorme acryl glaswand uitkijkend over zee. Vanuit het hoofdbad stroomt het water sierlijk over de glaswand naar beneden. Dit water komt een verdieping lager uit in een tweede bad. Zowel een groot deel van het hoofdbad als het kleinere bad zijn met glasmozaïek bekleed. “Het is de eye-catcher van Villa Private Beach“, aldus de opdrachtgever.

   

  Tag: zwembad Curacao

   

  Update:

   

  Onlangs kwam de opdrachtgever weer bij ons op bezoek. Hij had een huis in Spanje gekocht met een zwembad dat gerenoveerd moest worden. Voordat we samen een nieuwe glasmozaïek mix gingen samenstellen ging het gesprek naar zijn zwembad op Curaçao.

   

  Het was nu 5 jaar later en het zwembad was nog steeds in goede conditie. Ondanks de hectiek van destijds zaten alle tegeltjes nog vast en genoten gasten dagelijks van het mooie zwembad op Curaçao. Hij liet ons een filmpje zien die DJ La Fuente op z’n Instagram had gezet die we hierbij delen.

  Translate