Pak de Early Birds korting!

Bestel nu uw glasmozaïek voor levering over 12, 24 of 48 weken en pak een dikke korting op onze actuele prijzen. (Ook als u nog niet precies weet hoeveel u nodig heeft.)

Ga naar onze shop

Tell a Friend!

Stuur deze pagina door naar een vriend(in).

  Zwembad betegelen Hotel van der Valk Middelburg
  Mooiste wellness van Zeeland

  Zwembad betegelen: Ontdek de meest betoverende wellnesservaring in Zeeland!

  De droom van de familie Van der Valk om de meest prachtige wellness in Zeeland te creëren, is met vlag en wimpel geslaagd. Laat ons je meenemen op deze onvergetelijke reis.

  In 2020 ontvingen we een e-mail van de Van der Valk-familie, vergezeld van afbeeldingen van onze eerdere succesvolle projecten. Ze waren bezig met een nieuw zwembad voor hun exclusieve wellnessruimte en wilden een eyecatcher die alle verwachtingen overtrof. Hun wens was duidelijk: geen standaard blauw zwembad, maar eerder een donker zwembad dat, wanneer gevuld met water, een betoverend groene gloed zou uitstralen.

  zwembad mozaiek tegels
  3D impressie van het nieuw te bouwen zwembad

  We gingen onmiddellijk aan de slag en namen een indrukwekkend sample van onze “Feelings Pink Gold 20mm“-mix mee naar Middelburg om de mogelijkheden te bespreken. Dit sample bestond uit mozaïektegeltjes in tinten van bruin, brons, en parelmoer, met aan één zijde een vleugje rosé goud. 

   

  Op de locatie werden we hartelijk ontvangen door de familie Van der Valk. Terwijl we genoten van een kop koffie, bespraken we de mogelijkheden en ontdekten we hoe ze bij Milovito terecht waren gekomen. Het bleek dat de dochter van mevrouw Van der Valk ons ontdekte tijdens haar vakantie op het prachtige Curaçao, waar ze verbleef in een villa met een door ons ontworpen zwembad dat uitblonk door lichtgroene mozaïektegeltjes met witgouden accenten. De betoverende uitstraling van dat zwembad had haar geïnspireerd om contact met ons op te nemen.

   

  Toen rees de vraag: hoe zou dit mozaïek eruitzien onder water? Om dit te beantwoorden, lieten we het sample in het water van de lounge zakken, waar iedereen de schittering van parelmoer en rosé gouden tegeltjes kon bewonderen.

  mozaiek betegelen in zwembad
  Het sample (60 x 60 cm) dat onderwater kon worden beoordeeld.

  Na overleg tussen mevrouw Van der Valk en haar dochter werd de beslissing genomen: ze kozen voor de mix met rosé gouden accenten. Deze keuze voegde niet alleen een vleugje elegantie en luxe toe, maar diende ook als veiligheidsmarkering aan de randen van de trap, zodat gasten duidelijk konden zien waar de treden begonnen en eindigden, waardoor ongelukken werden voorkomen.

   

  Vervolgens kregen we een rondleiding op wat toen nog een bouwplaats was. Het zwembad alleen al besloeg een indrukwekkende 192 vierkante meter. Daarnaast waren er fascinerende sauna’s en zelfs een ijsgrot in aanbouw, ontworpen door de kunstenaars van de Efteling.

   

  De dag werd afgesloten met de veelbelovende woorden: “Laten we hier de meest betoverende wellness van Zeeland van maken.”

   

  Voor ons begon het echte werk toen pas, want we moesten maar liefst 1.847 mozaïekvellen maken voor het 192m2 grote zwembad, waarbij elk vel ook nog eens handmatig werd verrijkt met 5 gouden tegeltjes. Ons kenmerk is dat we al ons mozaïek zelf vervaardigen, zonder gebruik te maken van externe partijen, om te voldoen aan onze eigen kwaliteitsstandaarden en duurzame schoonheid te garanderen.

   

  Het was een uitdaging om aan de hoge verwachtingen van de familie Van der Valk te voldoen tijdens de bouw van de wellness. Gedurende het hele proces hielden we toezicht op de installatie van het mozaïek, van begin tot eind, om ervoor te zorgen dat het voldeed aan onze strenge normen.

   

  Tijdens een van onze bezoeken werd duidelijk dat de installatie van de lounge stoelen boven het vakmanschap van de ter plaatse werkende installateurs uitging. Dus besloten we de lounge stoelen naar onze werkplaats in Wijchen te brengen, waar ze met ons mozaïek werden bekleed en vervolgens klaar voor gebruik naar Middelburg werden vervoerd.

  betegelen zwembad mozaiek tegels
  Het betegelen van een zwembad met glasmozaïek is werk voor specialisten.

  Naarmate het betegelen van het zwembad vorderde, ontstond er een prachtige wellnessruimte waarin het zwembad, de lounge stoelen en het dompelbad schitterden dankzij onze adembenemende “Feelings Pink Gold”-mix.

   

  En toen was het moment eindelijk daar – de gloednieuwe wellness met al zijn pracht en praal was voltooid!

   

  We werden uitgenodigd door de familie Van der Valk voor een rondleiding, terwijl fotograaf Peter Baas de schoonheid van het project vastlegde. De wellness had zich ontpopt tot exact wat ze voor ogen hadden: de meest betoverende wellness van Zeeland.

  zwembad hotel van der valk betegeld met mozaiek
  Bij een donkerbruine, bronzen glasmozaïek mix denk je dat het geheel donker wordt. De onderwaterverlichting zorgt voor de turqoise gloed.

  Alles kwam samen in perfecte harmonie: de inrichting, de unieke thema’s van de sauna’s, het kleurgebruik. Het plaatje klopte gewoon. Voor ons was het een bijzonder moment, want voor het eerst konden we zwemmen in een zwembad waarvan wijzelf het mozaïek hadden geleverd.

   

  De Van der Valk Wellness in Middelburg is werkelijk een genot voor de zintuigen. We zijn trots dat we met onze glasmozaïektegeltjes hebben bijgedragen aan het betegelen van het zwembad en daarmee van de mooiste wellness in Zeeland.

  loungebank betegeld in zwembad met mozaiek
  De loungebanken betegeld met glasmozaïek zijn echte eyecatchers en worden veel gebruikt.

  tag: zwembad betegelen