De de kleur van de voeg bij mozaïek, hoe bepaal je die?

De voegkleur, een bepalende factor voor uw mozaïek.

De kleur van de voeg voor uw glasmozaïek is een belangrijke. Daarom adviseren wij altijd een kleur te nemen die dicht bij het mozaïek komt. Op onderstaande foto kunt u zien wat het effect van de voegkleur teweeg brengt. Links is gevoegd met wit en rechts zoveel mogelijk in de kleur van de tegeltjes. De linker zijde doet ons denken aan een dambord in plaats van een stijlvol mozaïek.

mozaiek kleur voegen

Hoe kies ik de juiste voeg kleur voor mijn mozaïek?

Als u ons een bezoek brengt en een mozaïek samenstelt, dan doet u dat al met de kleur van de voeg erbij. Dat maakt het een stuk eenvoudiger. Mocht er geen standaard kleur voorradig zijn dan kunnen wij die in de meeste gevallen voor u mengen. Wij hebben een ruime ervaring en helpen u graag met uw keuze.

Verandert UV licht de voegkleur?

Wij werken uitsluitend met epoxy voeg materiaal. De beschermt het mozaïek het best. Het verwerken is lastiger dan met conventionele voegmaterialen maar het is slijtvast. Verkleurt nauwelijks en hecht de tegeltjes aan elkaar en aan de lijm tot één sterk mozaïek. Alle kleuren bevatten kunsthars. Kunsthars verkleurt door zonlicht. In de regel kan je stellen dat wit en (semi)transparant UV gevoelig zijn. Deze voegkleuren zullen door de jaren heen iets crème worden. Dit gebeurt alleen wanneer er langdurig en regelmatig fel zonlicht op valt. Voor een buitenzwembad is dat dus van toepassing. In de meeste badkamers hangt er zonwering voor de ramen en is dit minder van toepassing.

Méér dan 1 voegkleur gebruiken.

Soms is het lastig om slechts één voegkleur te gebruiken. Bijvoorbeeld bij een portret met een donkere achtergrond. Dan is het gebruik van meerdere voegkleuren een uitkomst. Op de onderstaande foto’s kunt u zien hoe onze installatie-specialisten te werk gaan én hoe het eindresultaat er uit ziet.. Eerst wordt het mozaïek, dat in dit geval transparant wordt ingevoegd, afgeplakt. Vervolgens wordt de donkere voeg aangebracht. De volgende dag kan dan de transparante voeg worden aangebracht.

voegkleur epoxy mozaïek glasmozaïek
Meerdere voegkleuren gebruiken

mozaiek portret wand

Stuur een bestand mee: