De de kleur van de voeg bij mozaïek, hoe bepaal je die?

De voegkleur, een bepalende factor voor uw mozaïek.

De kleur van de voegkleur voor uw glasmozaïek is een belangrijke. Daarom adviseren wij altijd een kleur te nemen die dicht bij het mozaïek komt. Op onderstaande foto kunt u zien wat het effect van de voegkleur teweeg brengt. Links is gevoegd met wit en rechts zoveel mogelijk in de kleur van de tegeltjes. De linker zijde doet ons denken aan een dambord in plaats van een stijlvol mozaïek.

mozaiek kleur voegen

Hoe kies ik de juiste voegkleur (en) voor mijn glasmozaïek?

Als u ons een bezoek brengt en een mozaïek samenstelt, dan doet u dat al met de kleur van de voeg erbij. Dat maakt het een stuk eenvoudiger. Mocht er geen standaard kleur voorradig zijn dan kunnen wij die in de meeste gevallen voor u mengen. Wij hebben een ruime ervaring en helpen u graag met uw keuze.

Verandert UV licht de voegkleur?

Alle kleuren bevatten kunsthars. Kunsthars verkleurt door zonlicht. In de regel kan je stellen dat wit en (semi)transparant UV gevoelig zijn. Deze voegkleuren zullen door de jaren heen iets crème/bruin worden. Dit gebeurt alleen wanneer er regelmatig fel zonlicht opvalt. Voor een buitenzwembad is dat dus van toepassing. In de meeste badkamers hangt er zonwering voor de ramen en is dat minder van toepassing.

Méér dan 1 voegkleur gebruiken.

Soms is het lastig om slechts één voegkleur te gebruiken. Bijvoorbeeld bij een portret met een donkere achtergrond. Dan is het gebruik van meerdere voegkleuren een uitkomst. Op de onderstaande foto’s kunt u zien hoe onze installatie-specialisten te werk gaan én hoe het eindresultaat er uit ziet.. Eerst wordt het mozaïek, dat in dit geval transparant wordt ingevoegd, afgeplakt. Vervolgens wordt de donkere voeg aangebracht. De volgende dag kan dan de transparante voeg worden aangebracht.

voegkleur epoxy mozaïek glasmozaïek
Meerdere voegkleuren gebruiken

Voegkleur mozaïek transparant
Door het werken met 2 verschillende voegkleuren verhoogt u het contrast van uw mozaïek.