Pak de Early Birds korting!

Bestel nu uw glasmozaïek voor levering over 12, 24 of 48 weken en pak een dikke korting op onze actuele prijzen. (Ook als u nog niet precies weet hoeveel u nodig heeft.)

Ga naar onze shop

Tell a Friend!

Stuur deze pagina door naar een vriend(in).

  De voegkleur voor je mozaïek, hoe bepaal je die?

  De voegkleur, een bepalende factor voor jouw mozaïek.

  De voegkleur van jouw glasmozaïek bepaalt voor grote mate de looks. Wij bepalen altijd een voegkleur die dicht bij de kleuren van het mozaïek komt. Op onderstaande foto kan je zien wat het effect van de voegkleur teweeg brengt. Links is gevoegd met wit en rechts zoveel mogelijk in de kleur van de tegeltjes. De linker zijde doet ons denken aan een dambord in plaats van een stijlvol mozaïek.

   

  mozaiek kleur voegen

  Hoe kies ik de juiste voegkleur voor mijn mozaïek?

  In onze collectie die je kunt vinden in onze shop hebben wij de kleur voeg al bepaald. Wil je een andere kleur dan kan dat natuurlijk ook.

  Stellen wij met jou een mozaïek mix samen dan zullen we ons best doen daar de juiste kleur voeg bij te bepalen. Mocht er geen standaard kleur leverbaar zijn dan mengen wij die gewoon. We zijn hier ervaren in en hebben al veel klanten (ook die niet bij ons hun mozaïek hadden gekocht) blij gemaakt.

   

  Verandert UV licht de voegkleur?

  Wij werken uitsluitend met epoxy voeg materiaal. Die beschermt het mozaïek het best. Het verwerken is wel lastiger dan met conventionele voegmaterialen maar het is zeer slijtvast, verkleurt nauwelijks en hecht de tegeltjes aan elkaar tot één sterk mozaïek. Alle kleuren bevatten kunsthars. Kunsthars verkleurt iets door zonlicht. De lichte voegkleuren kunnen door de jaren heen ietsje crèmig worden. Dit gebeurt alleen wanneer er langdurig en regelmatig fel zonlicht op valt. Voor een buitenzwembad is dat dus van toepassing. In de meeste badkamers hangt er zonwering voor de ramen en is dit minder van toepassing.

  In de regel kan je stellen dat wit en (semi)transparant UV gevoelig zijn. Middel tot donkere kleuren niet.

   

  Méér dan 1 voegkleur gebruiken.

  Soms is het lastig om slechts één voegkleur te gebruiken. Bijvoorbeeld bij een portret met een donkere achtergrond. Dan is het gebruik van meerdere voegkleuren de oplossing. Op de onderstaande foto’s kan je zien hoe onze installatie-specialisten te werk gaan én hoe het eindresultaat er uit ziet. Eerst wordt het mozaïek afgeplakt. Vervolgens wordt de donkere voeg aangebracht. De volgende dag kan de transparante voeg worden aangebracht. Soms is de omgekeerde volgorde een betere optie. Het ligt aan de compositie van het mozaïek. De plaatser zal (liefst in overleg met ons) de volgorde bepalen.

  Binnen 8-24 uur dient het mozaïek nagereinigd te worden. Met deze laatste reiniging haal je de epoxy waas van het mozaïek af en krijgt het mozaïek zijn echte glans.

   

  voegkleur epoxy mozaïek glasmozaïek
  Meerdere voegkleuren gebruiken

   

  mozaiek portret wand

   

  Door het gebruik van meerdere kleuren voeg bereik je bijna een foto-effect.

   

  Heb je een vraag of zoek je een speciale voegkleur, neem dan contact met ons op.

  Translate