Pak de Early Birds korting!

Bestel nu uw glasmozaïek voor levering over 12, 24 of 48 weken en pak een dikke korting op onze actuele prijzen. (Ook als u nog niet precies weet hoeveel u nodig heeft.)

Ga naar onze shop

Tell a Friend!

Stuur deze pagina door naar een vriend(in).

  Renovatie zwembad superjacht "Lucky Lady"

  Renovatie zwembad superjacht “Lucky Lady”.

   

  Op een dag kregen we een telefoontje van een projectleider van Oceanco, de jachtenbouwer uit Alblasserdam, voor de renovatie van het zwembad zocht hij glasmozaïek dat moest matchen bij het zeldzame blauwe marmer dat door het hele schip was toegepast. Maanden daarvoor was het schip in dok gegaan om volledig te worden gerefit.

   

  Tijdens een kennismakingsgesprek kregen we een rondleiding door het schip en konden we de huidige toestand van het zwembad bekijken. Het bad was beplakt met 20mm glasmozaïek wat eigenlijk te grof is voor een bad met veel rondingen. Ook zagen we dat er diverse reparaties ondeskundig waren uitgevoerd. 

  Besloten werd dat wij een sample zouden maken dat goed bij het marmer zou passen. We selecteerden 10 kleuren uit ons 10mm assortiment die samen een prachtige mix vormden in de kleuren van het marmer. Ook selecteerden we een bijpassende blauwe epoxyvoeg die van het mozaïek een samenhangend geheel zou maken.

   

  Het sample werd goedgekeurd en de productie werd opgestart. We maakten zowel sheets van 900 tegeltjes met papier aan de voorzijde als ook strookjes waarmee de rondingen konden worden gemaakt. Enkele weken later stuurden we het mozaïek op zodat de mozaïekspecialist die het werk had aangenomen met zijn team kon beginnen.

   

  Terwijl wij met de productie van het mozaïek bezig waren werd het oude mozaïek verwijderd en het bad volledig glad gestuukt. 

   

  De installateurs begonnen met de bodem van het bad te beplakken. En toen werd het stil… De mozaïekspecialist die het werk had aangenomen had een burn-out opgelopen. Omdat hij onervaren helpers had geronseld konden die ook niet verder met het project. 

  De projectleider ging op zoek naar andere specialisten die het werk kon afmaken. “Ik heb 100 bedrijven laten bellen maar niemand heeft tijd of durft dit gecompliceerde werk aan.” vertelde de projectleider ons toen hij ons belde. En of wij geen oplossing konden bedenken. 

   

  De enige oplossing die wij konden bedenken was dat wij zélf de klus zouden gaan klaren met hulp van de onervaren helpers. 

   

  Met mijn opleiding in Italië tot mozaïekspecialist en 20 jaar ervaring in het begeleiden van de meest uitlopende mozaïekprojecten durfde ik het wel aan maar zónder enige garantie. Dit klinkt misschien een beetje vreemd maar ga er maar aan staan; het zwembad was de kers op de taart van de miljoenen kostende renovatie van de Lucky Lady. De deadline was angstaanjagend dichtbij en de mate van complexiteit was om buikpijn van te krijgen. 

   

  We wisten dat dit een bijna onmogelijke klus was maar ja, je laat je klant niet in de steek toch? Zonder garanties maar met de juiste intenties namen we de klus aan.

  Voor de 3,5 week die volgden zag ons dagschema er als volgt uit: 05:00 opstaan, Bullet Proof Coffee erin, productie van mozaïek voor andere klanten, administratie, mails en apps opvolgen en om 11:00 de auto in en naar Alblasserdam. Afhankelijk van hoeveel energie we hadden reden we tussen 20:00 en 00:00 weer naar Wijchen.

   

  Toen we de eerste keer aankwamen schrokken we ons dood. De vloer van het bad was zeer slecht geïnstalleerd. We konden “de matjes tellen”. Zo noemen we dat als je kan zien dat er matjes zijn gebruikt en die niet goed met elkaar zijn uitgelijnd. Ook zaten veel tegeltjes schots en scheef. Zelfs gekanteld. We besloten om de vloer af te dekken en hier later aandacht aan te geven. We begonnen met het betegelen van de banken. Omdat het zwembad veel rondingen heeft plakten we het mozaïek in steensverband. 

  In een zwembad met rondingen en geen vaste “ijkpunten” is een laser je grootste vriend. Hiermee kan je rondom de tegeltjes op dezelfde hoogte plakken zodat alles mooi met elkaar strookt. 

   

  Op dag 2 werd het schip uit de hangaar gesleept en in het water gelegd en dan is de situatie ineens anders. Onze laser was waardeloos geworden want het schip lag zachtjes te wiegen in het water. Dus over op plan B: alles goed uitmeten en dóóóór.

  Na 2 dagen binnen gewerkt te hebben werd het werken in de buitenlucht een nieuwe uitdaging. Zon, regen en wind hebben dan ineens vrij spel dus werd er snel een dak van zeil over het bad gespannen. Terwijl het geïmproviseerde dak werd gebouwd gingen wij door in de volle zon want we hadden geen tijd te verliezen. Naast het voorkomen van een rooie nek heb je dan ook te maken met het snel drogen van de epoxy lijm wat weer een nieuwe uitdaging vormde.

   

  Renovatie zwembad superjacht: “Quality is more important than speed”

   

  Gaande het werk kwamen we in momentum en plakten we de tegeltjes minutieus op de wanden en de banken. Dagelijks kwam Kaptein Scott een kijkje nemen en sloot meestal z’n bezoekje af met de vraag: “Do you Think you are ready in time?” Waarop wij steevast antwoorden: “We don’t know but we work our asses off and that’s all we can do. Quality is more important than speed so let’s see what happens.”

  Als verantwoordelijke voor het project controleerde ik dagelijks meerdere malen of iedereen zijn schoenen afdekte met sleeves zodat het gerenoveerde teakhouten dek geen sporen van de witte epoxy zou oplopen. 

   

  Na 2 weken hadden we een dag vrij omdat het schip van Alblasserdam naar Pernis werd overgebracht. In Pernis hadden we te maken met harde wind en regen die ons project teisterde. Op enig moment kwam er een windvlaag die het geïmproviseerde dak losrukte. Gelukkig konden we de touwen grijpen zodat het dak niet in het water belandde.

  Één touw was buiten het bad geraakt maar met een paar snelle stappen had ik het te pakken. En toen hoorde ik Marion schreeuwen (wat ze nooit doet). 

   

  Ik mijn pijlsnelle actie had ik niet gezien dat de trap al met epoxy lijm was voorgestreken. Ik was er vol ingestapt en mijn voetsporen waren duidelijk te zien op het maagdelijke teak. OMG 🙈 Juist ík 🙈

   

  Mezelf vervloekend ging ik met thinner en doeken aan de slag met goed resultaat. Ik kreeg het teak zo schoon dat de vlekken nog nauwelijks zichtbaar waren. In ieder geval niet voor iemand die het tafereel niet had gezien.

  Eat-sleep-work-repeat…

   

  Het project werd een uitputtingsslag waarbij de samenstelling van ons team veranderde. Van 2 man namen we afscheid en gingen door met “kunstenaar” Piet. Piet vermaakte zich prima met de tegeltjes en samen vormden we een goed team. Daarnaast kregen we hulp van mensen van Oceanco. 

  Het project werd een uitputtingsslag waarbij de samenstelling van ons team veranderde. Van 2 man namen we afscheid en gingen door met “kunstenaar” Piet. Piet vermaakte zich prima met de tegeltjes en samen vormden we een goed team. Daarnaast kregen we hulp van mensen van Oceanco. 

   

  Omdat het zwembad uit 3 delen bestaat; het bad en 2 poedelbadjes, konden zij daarin aan de slag. Maar er was één probleem, de 2 heren en één dame hadden nog nooit een glasmozaïek tegeltje in hun handen gehad.

  Terwijl Marion en Piet in het grote bad verder gingen gaf ik leiding aan het team nieuwkomers. Langzaam maar zeker werden ook deze delen van het bad, matje voor matje, strookje voor strookje beplakt met het glasmozaïek.

   

  Als laatste was de trap aan de beurt. Met rondingen zowel horizontaal als verticaal kostte het een paar dagen om die mooi af te werken. Nu al het mozaïek was geplaatst concentreerden we ons op de vloer. Met een heteluchtpistool verwarmden we de tegeltjes die niet goed waren geplaatst. Alleen als epoxy warm wordt gemaakt kan je glasmozaïek netjes verwijderen. 

   

  We krabden de lijm weg en plaatsen nieuwe tegeltjes totdat de vloer er pico bello uitzag. 

  Toen kon het bad worden gevoegd met epoxy. De volgende dag was de laatste. We controleerden het voegwerk en werkten het bij waar nodig. Als laatste cleanden we al het mozaïek en haalden ons gereedschap van boord.

   

  Kaptein Scott en onze projectleider waren helemaal in hun nopjes. De rondingen hadden we met de 10mm kleine tegeltjes heel mooi af kunnen werken. Het bad zag er verder piekfijn uit in de nieuwe kleuren.

   

  Terugkijkend op dit project kunnen we zeggen dat we trots zijn op onszelf, ons team en het prachtige werk dat we hebben afgeleverd. 3,5 Week voornamelijk op je knieën werken is niet je droom leven maar hadden we ook niet willen missen. Als fans van het tv-programma “Below Deck” waanden we ons een beetje in de serie.

   

  Tag: renovatie zwembad superjacht

  renovatie zwembad superjacht
  Door het breken van het licht en de beweging in het water krijg je dit pauwenveren effect.
  Wat een fijne opdrachtgever om voor te werken. Dit bedankkaartje kregen we enkele dagen in de post nadat de Lucky Lady weer naar zonnige oorden voer.
  Translate