Pak de Early Birds korting!

Bestel nu jouw glasmozaïek voor levering over 12, 24 of 48 weken en pak een dikke korting op onze actuele prijzen. (Ook als je nog niet precies weet hoeveel je nodig hebt.)

Ga naar onze shop

Tell a Friend!

Stuur deze pagina door naar een vriend(in).

  Mozaiek tegels
  in alle smaken!
  Mozaiek tegels
  in alle smaken!

  Mozaiek tegels kopen: waar moet je op letten?

  Mozaiek tegels zijn er te kust en te keur. Er zijn zoveel aanbieders. Hoe maak je een keuze?

   

  1. Mozaiek tegels en vormgeving.

  Mozaiek tegels zijn al millennia de tool om een wand, muur of object permanent van een kleurige afwerking te voorzien. Denk aan de eeuwenoude kerken met hun prachtige mozaïeken. De vloeren in Pompeii. Maar ook aan Gaudi.

   

  Als je mozaiek tegels koopt weet je dat dat een beslissing is voor vele jaren. Wij zijn ons daar zeer van bewust. Wij “verkopen” geen mozaiek tegels. Wij adviseren je. Wij adviseren je aan de hand van de input die je ons geeft. Wij willen graag de ruimte leren kennen waar jij mozaiek tegels wilt toepassen.

   

  2. Welke kleur mozaiek tegels moet ik nou nemen?

  Wat is de trend? Moet ik daar rekening mee houden? Of juist niet? “Mijn man houdt van zwart en ik van wit. Maar kleur brengt vrolijkheid. Maar wat doet dat bij verkoop van het huis?” Ik kan nog een aantal van dit soort vragen opnoemen. We hebben ze allemaal gehoord en gelezen.

   

  Voor ieder geldt een andere oplossing. Op afstand maar ook bij ons aan tafel zijn duizenden jou voorgegaan. We hebben “zwart/wit-stellen” binnen gekregen die na een sessie letterlijk in een roze wolk weggingen. Roze parelmoer met zwarte lijnen werd het. En beiden heel blij met de keuze. Of de “blauw/rood-stellen”. En dan wordt het diep paars met Swarovski® kristallen en rosé gouden tegeltjes erin. Geweldig om dit te mogen ervaren!

   

  3. Wat kosten mozaiek tegels?

   

  Wij kunnen niet in jouw portemonnee kijken. Kennen jouw budget niet. Toch willen wij graag eerst een budget weten voordat wij iets voorstellen. Hiermee voorkomen we onnodig tijdverlies.

   

  Waar wilt jij mozaiek tegels toepassen? Verschillende vlakken of juist één wand die er uit mag springen? Wij menen dat mozaïek het best tot z’n recht komt als het op een hele wand of juist op de vloer toegepast wordt. Toch kennen we tal van projecten die daar vanaf geweken zijn er er ook prachtig uitzien.

   

  Om een richtprijs te geven; Onze prijzen beginnen bij 100,- per m2 voor een mix van basistegeltjes. Een fotomozaïek kost 1.200,- per m2. Daar kunnen nog gouden, Swarovski en/of halfedelstenen bijkomen. Geknipt glasmozaïek kost tussen 2.000,- en 5.000,-. Afhankelijk van de details, het formaat en het gebruik van goud. Advies geven wij gratis.

  Boeddha mozaiek tegels badkamer zwart bruin goud half    mozaiek tegels nis    mozaiek tegels zwart badkamer

  Zwarte mozaïek tegels van glas. De Milovito Odette is een populaire mix. Stijlvol, spannend en in ieder licht weer anders. Combineer dit met RGB-led en je maakt je badkamer of toilet betoverend.

  4. Een mix, een patroon of een fotomozaïek. Hoe maak ik mijn keuze?

  Jouw budget bepaalt wat er mogelijk is. Jouw smaak is een andere factor. De een houdt van rustig, de ander van expressief. Op onze website heb je misschien een mooie kleur ontdekt of een bijzonder patroon. Maar misschien wil je het nét of helemaal anders. 

   

  Daarom maakt Milovito ieder mozaïek op maat en wens van de klant. Als je je wensen aan ons doorgeeft dan kijken wij wat de mogelijkheden zijn en geven jouw een passend voorstel. 

   

  Onze levertijd is afhankelijk van de complexiteit en de grootte van de opdracht. Onze standaard levertijd bedraagt 4-6 weken. Heb je meer tijd, bestel dan je mozaiek tegels eerder en pak een stevige korting die wel kan oplopen tot 35%. Zonder in te boeten op kwaliteit. Soms leveren we binnen 1 week als de ruimte er is om iemand uit de brand te helpen. Bel voor de mogelijkheden.

   

  5. Wat glasmozaïek tegels zo bijzonder maakt.

  De reflectie van het glasmozaïek is onvergelijkbaar met welk ander mozaïek ook. De glasmozaïek tegeltjes liggen nooit helemaal vlak in de lijm waardoor ze verschillend op het licht reageren. Parelmoer leeft op wanneer er een lichtbron is en gouden tegeltjes geven een extra luxe uitstraling.

   

  Door het mixen van tegeltjes met een verschillende afwerking ontstaan er prachtige effecten. In ieder licht is het weer anders. Ook vanuit verschillende hoeken.

  mozaiek tegels goud zwartI emozaiek tegels badkamer sfumature vloer wand badkamerxtmozaiek tegels badkamer

  Swarovski® mozaïek op de muur van je badkamer? Jazeker! De “Jacinta” van Milovito is al heel spannend door het gebruik van parelmoer mozaïektegeltjes. Voeg hier nog een aantal Swarovski® tegeltjes bij en je waant jezelf in een 7 sterren hotel.

  6. Hoe je gemakkelijk een nis maakt met mozaiek tegels.

  De kant-en-klare nissen van Wedi zijn handig en esthetisch tegelijk. De maatvoering is gebaseerd op de maat van glasmozaïek zoals wij dit leveren. In een badkamer biedt het extra ruimte als esthetisch opbergvak. Maar ook in het toilet bieden ze extra plaats voor noodzakelijke spullen of voor decoratie. Laat een (waterdicht)spotje installeren. Dat maakt een nis helemaal af.

  7. Hoe je het hoogteverschil tussen mozaiek tegels en grote tegels overwint.

  Glasmozaïek heeft een dikte van 4 mm. De meeste tegels hebben een dikte van minimaal 10 mm. Natuursteen soms wel 20 mm. Je moet hier dus van tevoren rekening mee houden. De volgorde van het tegelwerk is sterk afhankelijk van de situatie maar idealiter worden eerst de tegels gezet en gevoegd. Dan wordt d.m.v. een mal het pleisterwerk tussen de tegels een aantal millimeters opgedikt. Daarna kan het mozaiek worden geïnstalleerd en afgevoegd tegen de tegels aan.

  8. Kan ieder tegelzetter mozaïek tegels plaatsen?

  Het antwoord is kort: Nee. Mozaïek is als ruitjespapier en ook nog eens flexibel en onderhevig aan luchtvochtigheid. Dit in tegenstelling tot starre tegels. Vraag duidelijk aan je tegelzetter of hij ervaring heeft met glasmozaïek. Vraag daarnaast om fotomateriaal. Bij twijfel kan je ons in contact brengen en kunnen wij binnen een paar minuten checken of hij verstand van zaken heeft. Op deze pagina kan je zien hoe glasmozaïek professioneel wordt geplaatst.

  9. Hoe mozaiek tegels jarenlang mooi blijven.

  Ons glasmozaïek is uv-bestendig. De tegeltjes zijn glas hard. De glans is blijvend. Het voegmateriaal dat wij leveren is op epoxybasis. Dit zorgt ervoor dat het mozaïek samen met de voeg een sterke glasplaat vormt. Het geheel is makkelijk schoon te houden met reguliere schoonmaakmiddelen. Alleen in het geval dat er half edelstenen worden gebruikt moet je opletten welk schoonmaakmiddel je gebruikt. Dit mag niet bijtend zijn.

  10. Waarom voor mozaiek tegels van Milovito kiezen?

  Met 20 jaar ervaring in ontwerpen, fabricage en installatie van mozaiek tegels durven wij te zeggen dat we er verstand van hebben. Van toilet vloertjes tot zwembaden en van mozaiek kunst tot hele tunnels bekleden we met mozaiek tegels. We hebben het allemaal met succes gedaan.

   

  Wij, Vincent en Marion, staan dagelijks voor je klaar om voor je mozaïek wensen in vervullen te laten gaan. Geen project is ons te gek. Geen vraag is ons teveel. Stuur ons hieronder je vraag. Eventueel met een situatie schets of een foto van mozaiek tegels die je wenst.

  Translate