Pak de Early Birds korting!

Bestel nu uw glasmozaïek voor levering over 12, 24 of 48 weken en pak een dikke korting op onze actuele prijzen. (Ook als u nog niet precies weet hoeveel u nodig heeft.)

Ga naar onze shop

Tell a Friend!

Stuur deze pagina door naar een vriend(in).

  Mozaïek badkamers tegels

  in alle smaken!

  Mozaïek badkamers tegels
  in alle smaken!

  Mozaiek tegels kopen: waar moet u op letten?

  Mozaiek tegels zijn er te kust en te keur. Er zijn zoveel aanbieders. Hoe maak je een keuze?

   

  1. Mozaiek tegels en vormgeving.

  Mozaiek tegels zijn al millennia de tool om een wand, muur of object permanent van een kleurige afwerking te voorzien. Denk aan de eeuwenoude kerken met hun prachtige mozaïeken. De vloeren in Pompeii. Maar ook aan Gaudi.

   

  Als u mozaiek tegels koopt weet u dat dat een beslissing is voor vele jaren. Wij zijn ons daar zeer van bewust. Wij “verkopen” geen mozaiek tegels. Wij adviseren u. Wij adviseren u aan de hand van de input die u ons geeft. Wij willen graag de ruimte leren kennen waar u mozaiek tegels wilt toepassen. De ervaring  die ik in de Grafische industrie heb opgebouwd met kleurgebruik, vormen en pixels, gebruik ik nu dagelijks in mijn werk.

   

  2. Welke kleur mozaiek tegels moet ik nou nemen?

  Wat is de trend? Moet ik daar rekening mee houden? Of juist niet? Mijn man houdt van zwart en ik van wit. Maar kleur brengt vrolijkheid. Maar wat doet dat bij verkoop van het huis? Ik kan nog een aantal van dit soort vragen opnoemen. We hebben ze allemaal gehoord en gelezen.

   

  Voor ieder geldt een andere oplossing. Op afstand maar ook bij ons aan tafel zijn duizenden u voorgegaan. We hebben “zwart/wit-stellen” binnen gekregen die na een sessie letterlijk in een roze wolk weggingen. Roze parelmoer met zwarte lijnen werd het. En beiden heel blij met de keuze. Of de “blauw/rood-stellen”. En dan wordt het diep paars met Swarovski® kristallen en rosé gouden tegeltjes erin. Geweldig om dit te mogen ervaren!

   

  3. Wat kosten mozaiek tegels?

   

  Wij kunnen niet in uw portemonnee kijken. Kennen uw budget niet. Toch willen wij graag eerst een budget weten voordat wij iets voorstellen. Hiermee voorkomen we onnodig tijdverlies.

   

  Waar wilt u mozaiek tegels toepassen? Verschillende vlakken of juist één wand die er uit mag springen? Wij menen dat mozaïek het best tot z’n recht komt als het op één wand of juist op de vloer toegepast wordt. Toch kennen we tal van projecten die daar vanaf geweken zijn er er ook prachtig uitzien.

   

  Om een richtprijs te geven; wij starten bij 100,- per m2 voor een mix van basistegeltjes. Een fotomozaïek kost 1.200,- per m2. Daar kunnen nog gouden, Swarovski en/of halfedelstenen bijkomen. Advies is gratis.

  Boeddha mozaiek tegels badkamer zwart bruin goud half    mozaiek tegels nis    zwart mozaïek tegels badkamer

  Zwarte mozaïek tegels van glas. De Milovito Odette is een populaire mix. Stijlvol, spannend en in ieder licht weer anders. Combineer dit met RGB-led en je maakt je badkamer of toilet betoverend.

  4. Een mix, een patroon of een fotomozaïek. Hoe maak ik mijn keuze?

  Uw budget bepaalt wat er mogelijk is. Uw smaak is een andere factor. De een houdt van rustig, de ander van expressief. Op onze website heeft u misschien een mooie kleur ontdekt of een bijzonder patroon. Maar misschien wilt u het net of helemaal anders. 

   

  Milovito maakt ieder mozaïek op maat en wens van de klant. Als u uw wensen aan ons doorgeeft dan kijken wij wat de mogelijkheden zijn en geven wij u een passend voorstel. 

   

  Onze levertijd is afhankelijk van de complexiteit en de grootte van de opdracht. Soms leveren we binnen 1 week als de ruimte er is om iemand uit de brand te helpen.

   

  5. Wat glasmozaïek tegels zo bijzonder maakt.

  De reflectie van het glasmozaïek is onvergelijkbaar met welk ander mozaïek ook. De mozaïek tegels liggen nooit helemaal vlak in de lijm waardoor ze verschillend op het licht reageren.

   

  Door het mixen van tegeltjes met een verschillende finish ontstaan er prachtige effecten. In ieder licht is het weer anders. Ook vanuit verschillende hoeken. Met name het parelmoer mozaïek dat we veel gebruiken speelt daarbij een glasrol.

  mozaiek tegels goud zwartI erood kleur verloop glasmozaiek tegels badkamer sfumature vloer wand badkamerxtmozaiek tegels

  Swarovski® mozaïek op de muur van je badkamer? Jazeker! De “Jacinta” van Milovito is al heel spannend door het gebruik van parelmoer mozaïektegeltjes. Voeg hier nog een aantal Swarovski® tegeltjes bij en je waant jezelf in een 7 sterren hotel.

  6. Hoe je gemakkelijk een nis maakt met mozaiek tegels.

  De nisoplossingen van Wedi zijn handig en esthetisch tegelijk. De maatvoering is gebaseerd op de maat van glasmozaïek zoals wij dit leveren. In een badkamer en biedt het ruimte als comfortabel opbergvak. Maar ook in toilet bieden ze extra plaats voor noodzakelijke spullen of decoratie. Laat een (waterdicht)spotje installeren. Dat maakt een nis echt af.

  7. Hoe je het hoogteverschil tussen mozaiek tegels en grote tegels overwint.

  Glasmozaïek heeft een dikte van 4 mm. De meeste tegels hebben een dikte van minimaal 10 mm. Natuursteen zelfs 20 mm. U moet hier dus van tevoren rekening mee houden. De volgorde van het tegelwerk is sterk afhankelijk van de situatie maar idealiter worden eerst de tegels gezet en gevoegd. Dan wordt d.m.v. een mal het pleisterwerk tussen de tegels een aantal millimeters opgedikt. Daarna kan het mozaiek worden geïnstalleerd en afgevoegd tegen de tegels aan.

  8. Kan ieder tegelzetter mozaïek plaatsen?

  Het antwoord is kort: Nee. Mozaïek is als ruitjespapier en ook nog eens flexibel en onderhevig aan luchtvochtigheid. Dit in tegenstelling tot starre tegels. Vraag duidelijk aan uw tegelzetter of hij ervaring heeft met glasmozaïek. Vraag daarnaast om fotomateriaal. Bij twijfel kunt u ons in contact brengen en kunnen wij binnen een paar minuten checken of hij verstand van zaken heeft. Op deze pagina kunt u zien hoe glasmozaïek professioneel wordt geplaatst.

  9. Hoe mozaiek tegels jarenlang mooi blijven.

  Ons glasmozaïek is uv-bestendig. Ze zijn glas hard. De glans is blijvend. Het voegmateriaal dat wij leveren is op epoxybasis. Dit zorgt ervoor dat het mozaïek samen met de voeg een sterke glasplaat maakt. Het geheel is makkelijk schoon te houden met reguliere schoonmaakmiddelen. Alleen in het geval dat er half edelstenen worden gebruikt moet opletten welk schoonmaakmiddel u gebruikt. Dit mag niet bijtend zijn.

  10. Waarom voor mozaiek tegels van Milovito kiezen?

  Met 20 jaar ervaring in ontwerpen, fabricage en installatie van mozaiek tegels durven wij te zeggen dat we er verstand van hebben. Van toilet vloertjes tot zwembaden en van mozaiek kunst tot hele tunnels bekleden met mozaiek tegels. We hebben het allemaal met succes gedaan.

   

  Wij, Vincent en Marion, staan dagelijks voor klaar om voor u uw mozaïek wensen in vervullen te laten gaan. Geen project is ons te gek. Geen vraag is ons teveel. Stuur ons hieronder uw vraag. Eventueel met een situatie schets of een foto van mozaiek tegels die u wenst.