Over mozaiek tegels
Over mozaiek tegels

Mozaiek tegels combineren

Mozaiek tegels worden meestal gebruikt om in een zogenaamde natte ruimte de wanden en vloer te beschermen tegen binnendringend vocht. Vaak worden zij gecombineerd. Bijvoorbeeld vloer en wand of juist op een wand of vloer gecombineerd. Daarnaast is het zelfs mogelijk om tegels via waterstralen zo te snijden dat het mozaïek er tussen kan worden geplaatst.

Hoe je de combinatie van tegels en mozaiek tegels bepaalt.

Steeds vaker wordt in interieurs gekozen voor XXL tegels in de maten 60, 80 en zelfs 100 cm. Voordat u u tegels aankoopt is het raadzaam om eerst uw mozaiek samen te (laten) stellen. Heeft u al samples van de tegels die u mooi vindt neemt u die dan mee als u ons bezoekt. Zij vormen dan de basis. Waarmee een sample van die tegels erg handig is om bij u te hebben als u ons een bezoek brengt. Met onze ervaring en foto’s van projecten kunnen wij u goed adviseren. Daarbij denken wij  altijd probleem oplossend mee.

Hoe je het hoogteverschil tussen tegels en mozaiek overwint

Glasmozaïek heeft een dikte van 4 mm. De meeste tegels hebben een dikte van minimaal 10 mm. Natuursteen zelfs 20 mm. U moet hier dus van tevoren rekening mee houden. De volgorde van het tegelwerk is sterk afhankelijk van de situatie maar idealiter worden eerst de tegels gezet en gevoegd. Dan wordt d.m.v. een mal het pleisterwerk tussen de tegels een aantal millimeters opgedikt. Daarna kan het mozaiek worden geïnstalleerd en afgevoegd tegen de tegels aan.

Bling of geen bling?

Met mozaiek tegels heeft u de mogelijkheid om sfeer van de badkamer te bepalen. Glasmozaïek heeft van zichzelf al een bling effect. Daarnaast kunt u het bling effect nog versterken. Bijvoorbeeld met 24 karaats gefused gouden tegeltjes of Swarovski®.  Graag laten wij de mogelijkheden zien. Live! Dat geldt overigens voor iedere kleurencombinatie, patroon of foto. Wij houden van ons werk en dat zie je in onze producten. 

Stuur een bestand mee: