Pak de Early Birds korting!

Bestel nu uw glasmozaïek voor levering over 12, 24 of 48 weken en pak een dikke korting op onze actuele prijzen. (Ook als u nog niet precies weet hoeveel u nodig heeft.)

Ga naar onze shop

Tell a Friend!

Stuur deze pagina door naar een vriend(in).

  Vakkundig plaatsen van glasmozaïek
  Mozaïek plaatsen, werk voor een specialist.

  Het plaatsen van mozaiek tegels is werk voor een specialist.

  Niet iedere tegelzetter heeft de handigheid, ervaring en geduld om met 2.000 tot 9.000  tegeltjes per m2 in “gevecht” te gaan. Je moet het leuk vinden om met die kleine tegeltjes te werken.

  Er is een groot verschil in het plaatsen van mozaïek en tegels. Tegels zijn star. Het mozaïek van Milovito is aan de voorzijde voorzien van papier waaraan 225 (20 mm) of 900 (10 mm) tegeltjes gekleefd zitten.

   

  mozaiek plaatsen

   

  Deze sheets zijn dus flexibel. De 2 grote voordelen hiervan zijn de maximale hechting aan de achterzijde (geen matje met lijm die het lijmproces verzwakt) en de mogelijkheid om met de voegen te “spelen”. Dat laatste is belangrijk als je geen tegeltjes wilt knippen bij muren die niet in het lood staan.

   

  mozaiek plaatsen insnijden

   

  Door het insnijden van het papier kan je gemakkelijk de voegen verbreden of iets versmallen. Zo worden scheve muren ineens “recht” en onzichtbaar gecorrigeerd.

   

  Zodra de lijm iets begint aan te drogen is het tijd om het papier te verwijderen. Dit doe je door met een spons met heet water het papier enkele malen te bevochtigen. Niet te nat want anders loopt het water tussen de voegen door op de lijm met nadelige gevolgen van dien.

   

  verwijderen papier mozaiek

   

  Als het papier is verwijderd dan is het tijd om te corrigeren. Voegen naar muur, plafond of hoek kunnen eenvoudig met de hand of met een mesje worden gecorrigeerd. Ook kan teveel lijm dat misschien tussen de voegen is door gekomen worden verwijderd. 24 Uur later ,kan het mozaïek worden gevoegd.

   

  Wij leveren uitsluitend epoxy voeg bij ons mozaïek vanwege de superieure kwaliteit. Kleuren blijven door de jaren heen stabiel. Lichte tinten kunnen ietsje verkleuren.

   

  Lees hier meer over het voegen van mozaiek.

   

  Heeft u zelf een tegelzetter die het mozaïek kan verwerken dan bevelen wij een kort gesprek met ons aan. Gewoon even de volgorde van werken doornemen zodat de installatie naar behoren verloopt. Dit is de service die wij graag willen verlenen om uw droommozaïek ook echt zo mooi te krijgen als alle afbeeldingen op onze website.

   

  Heeft u niemand die het mozaïek voor u kan plaatsen, neemt u dan contact met ons op.  Wij kunnen niet garanderen dat wij altijd een specialist kunnen inplannen voor het plaatsen van het mozaïek dat u bij ons afneemt. Wij werken volgens het “first come, first served” principe.  Dus wacht niet te lang met het  bestellen van uw mozaïek. Daarbij hebben we voor de productie ook een levertijd.

   

  Vroeg bestellen (12, 24 of 48 weken voor levering) levert u daarbij een financieel voordeel op.

   

  mozaiek plaatsen

  Pas op voor ondeskundige installatie

  Foto 1

  Onze klant die zo enthousiast was over haar keuze van deze mix. Nadat de tegelzetter klaar was kregen we haar huilend aan de telefoon. Mozaïek voegen met epoxy is werk voor de professional, niet voor een beunhaas. De rest van het mozaïek was ook superslecht geplaatst.

   

  Foto 2

  Het kitten van de hoeken dient met zorg te worden uitgevoerd anders krijg je dit resultaat. Vermijd het knippen of snijden van de tegeltjes door de ondergrond op tegelmaat voor te bereiden.

   

  Foto 3

  Onkunde ten top! Mozaïek ondersteboven geplakt, voegen komen niet overeen en voeg slordig afgewerkt.

  mozaiek tegels slecht gevoegdmozaiek tegels slecht geplaatstmozaiek tegels slecht geplaatst

  Heeft u vragen over de plaatsing van glasmozaïek? Stel hieronder uw vraag. Telefonisch +31-650222266 kan ook.