Pak de Early Birds korting!

Bestel nu uw glasmozaïek voor levering over 12, 24 of 48 weken en pak een dikke korting op onze actuele prijzen. (Ook als u nog niet precies weet hoeveel u nodig heeft.)

Ga naar onze shop

Tell a Friend!

Stuur deze pagina door naar een vriend(in).

  Hoe mozaiek kunst dé blikvanger is geworden bij Beemster kaas

   

  Milovito heeft de Beemsterkaas fabriek in Noord-Holland voorzien van originele mozaiek kunst. Op de verkoopcounters van de Factory Store prijkt nu een typisch Hollands landschap. De afbeelding is volledig gemaakt met glasmozaïek. Deze voorstelling van mozaïektegels sluit naadloos aan bij de uitstraling en beleving van het product Beemsterkaas.

   

  Ondanks de geringe hoogte van de verkoopcounters (55cm) is Milovito er in geslaagd een gedetailleerde afbeelding te creëren. De mozaïeken zijn volledig hand gemaakt met 10 mm traditioneel glasmozaiek. Dit project bewijst maar weer dat mozaïekkunst kan worden toegepast in elke ruimte. Het is een aanwinst voor elk interieur, groot of klein!

  Mozaiek kunstwerk

  De directie van Beemsterkaas keek al snel tevreden met het frisse en stijlvolle resultaat van de glasmozaïek verkoopcounters. Daarom werd Milovito gevraagd een mozaiek kunst werk te creëren voor de ontvangsthal, hiervoor is gekozen voor een mozaïek portret van een modern Hollands Kaasmeisje. Om dit kunstwerk van 4,5 bij 5,5 meter te realiseren is gebruik gemaakt van 210.000 glasmozaïek tegeltjes.

  mozaiek kunst portret kaasmeisje Beemsterkaas

  Werkwijze realisatie mozaiek kunst

  Milovito heeft met veel plezier en energie aan de mozaïekprojecten gewerkt. De mozaiek kunst voor de fabriek in Beemster werd binnen vier weken gerealiseerd.

   

  Onze werkwijze:

   

  • De klant stuurt een afbeelding, waarna deze wordt beoordeeld door ons designteam.
  • Daarna wordt met specialistische software een voorbeeld gemaakt. In overleg met de klant worden daarop eventuele correcties uitgevoerd.
  • Vervolgens worden de mozaïektegeltjes handmatig door Milovito’s productieteam ingelegd, waarna een laatste controle volgt en eventuele correcties worden uitgevoerd.
  • De mozaiek kunst wordt daarna op locatie geplaatst door onze mozaïekspecialisten.
  • Het glasmozaïek wordt afgevoegd met de juiste epoxyvoeg.
  • Tenslotte volgt binnen 24 uur de eindschoonmaak, waardoor de rijke glans van het glasmozaïek zichtbaar wordt.

   

  mozaiek kunst Hollandse koeien Beemsterkaas balie

  Mozaiek kunst voegen

  Om het portret van het Kaasmeisje het best tot zijn recht te laten komen, is er gebruik gemaakt van twee kleuren voeg. Het portret zelf is ingevoegd met een transparante epoxyvoeg. Deze voeg kleurt licht mee met het glasmozaïek, waardoor het zeer geschikt is voor kunsttoepassingen. Het is tevens onderhoudsvrij. Voor de achtergrond van het mozaïek kunstwerk is een gekleurde epoxyvoeg gebruikt. Hierdoor onstond een extra mooi eindresultaat.

   

  De keuze voor de juiste voeg bij mozaïek is cruciaal voor het optimale resultaat. Lees er hier meer over.

   

  mozaiek kunst voegen epoxy 2-componenten

   

  Wilt u ook een mozaïek kunstwerk in uw woning of bedrijf? Neem dan contact met ons op of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.

   Translate