Klanten vertellen
Klantenervaringen
5/5
spirituele badkamer
Een spirituele badkamer creëer je met de mensen van Milovito

Een spirituele badkamer. Lees hier de review van Annika.

Onze spirituele badkamer is voor ons meer dan ‘zo maar’ een badkamer met mozaïek tegeltjes. Voor ons is het meerdere keren per dag een spirituele boodschap die we willen meegeven aan onszelf en aan onze kinderen.

Het is een dagelijkse herinnering aan hoe wij bewust willen leven vanuit liefde en vertrouwen en dat we altijd bij onszelf onze antwoorden kunnen vinden. Die boodschap geven we hiermee ook aan onze kinderen mee. Zij zien iedere dag een grote rustige Boeddha en beelden zeggen meer dan woorden. Spirituele badkamer.

Onze kinderen groeien op met de wijsheid van Boeddha.

Hierdoor hebben we met onze kinderen vaak rondom het tanden poetsen gesprekken over hogere waarden die voor ons als ouder belangrijk zijn en wat wij hen graag willen meegeven. En steeds als ze dan de onverstoorbare Boeddha weer zien, herinneren zij zichzelf ook aan het feit dat blijvend geluk alleen in jezelf te vinden is en dat leven vanuit je hart je meer zal brengen dan welk ander materieel rijkdom dan ook.

In dat opzicht is het mozaïek van Milovito onbetaalbaar. Het is de investering zó ontzettend waard geweest! Je brengt toch vrij veel tijd door in je badkamer. Iedere keer als ik naar het prachtige mozaïek kijk, dat in de vele kleurnuances me letterlijk ‘toestraalt’, word ik heel erg blij.

Investering in jezelf en je gezin.

Net zoals ik onze kinderen vaak zie kijken naar het beeld dat onze spirituele badkamer zo speciaal maakt. Het is een beeld dat vrede, liefde, vreugde en geluk oproept. En als wij op deze manier kunnen bijdragen aan de boodschap hiervan aan onze kinderen is het de investering die wij gedaan hebben meer dan waard. En de waarde is er niet een van materiële aard maar impliceert iets dat raakt aan het wezenlijke.

Als ik onder de douche sta is er een anker in mijn spirituele badkamer dat me weer rustig maakt als dat nodig is. Als ik in bad lig en ik de handen van Boeddha weer voor z’n hart zie kan ik alleen maar weer beseffen dat alles begint met de liefde.

Dan ga ik weer terug naar m’n kindertijd toen ik vol ontzag naar een beeld van Jezus keek. Ook al kon ik als kind niet begrijpen waar die beelden voor stonden, het heeft toch een liefdevolle imprint op me gehad als kind. De beelden die me vooral raakten waren de beelden die stonden voor zorgzaamheid, zoals het beeld van Maria met haar kindje Jezus op haar arm.

Waarom Boeddha?

Voor ons hadden het ook vele andere spirituele beelden kunnen zijn. Universele symbolen zijn vaak zo ontzettend mooi en geven je het gevoel van innerlijke bloei vanuit een openend hart, groeiend bewustzijn en het onvoorwaardelijk geven van wat mooi en levens-ondersteunend is.

Persoonlijk streef ik ernaar mij van binnen heel te voelen en zie ik dat in de wederkerigheid met de wereld om me heen. Symboliek helpt me daarbij. Symbolen van het leven, hoop en liefde.

In de mozaïekwand hebben we enkele Swarovski kristallen laten plaatsen die de sprankeling van het leven symboliseren. De sterren die ons toelachen. Dan herinner ik me weer dat in iedere duisternis altijd licht te vinden is.

De maan was voor ons ook belangrijk om terug te laten komen. Wij hoefden onze wensen maar aan te geven en Milovito paste het ontwerp moeiteloos aan. Zo fijn om daarin ook het gevoel van begrepen te worden te ervaren in het hele proces van creatie.

De maan die voor mij de vrouwelijke zachtmoedigheid weergeeft. De maan maakt het leven mogelijk. Het vrouwelijke is tegenwoordig nog zo onbegrepen maar zo belangrijk. Juist in deze turbulente tijden is de aandacht voor het vrouwelijke element zo belangrijk.

Tempels.

De vele tempels die opgenomen zijn in de Boeddha mozaïek wand zijn in de wereld plekken waar je heen kunt gaan om tot bezinning te komen. Milovito heeft het ons gelukkig mogelijk gemaakt ons eigen plekje te creëren temidden van onze badkamer. Wellicht op het eerste oog een vreemde uiting maar het is juist zo fantastisch!

Energetische hygiëne.

In bad en onder de douche verzorg je jezelf. Als ik de lading van de dag van me afspoel en m’n blik werp op het mozaïek weet ik dat ik nergens anders heen hoef om tot bezinning te komen. Dan ben ik gelijk gecentreerd en kom ik weer helemaal tot mezelf, in het NU. Dát maakt het dus zo’n heilig plekje voor ons. Het verbinden met water en warmte geeft je innerlijke rust.

Reacties van vrienden op onze spirituele badkamer.

We krijgen zoveel mooie reacties terug van mensen die gebruik hebben gemaakt van onze spirituele badkamer. Je haalt niet alleen iets heel bijzonders en unieks in huis, je deelt ook een deel van je eigen essentie of een deel van een verhaal. Je eigen verhaal of waarde. En dat is voelbaar als het zo prominent aanwezig is. Het is een echte blikvanger die bij iedereen veel positiviteit naar voren breng. Het raakt je en je bent even een met iets dat groter bezig dan jezelf. Hahaha…het beeld is natuurlijk ook groot op de muur aangebracht. Het valt niet te missen!

De betekenis van de handen.

De stand van de handen van Boeddha hebben een betekenis. De rechterhand die op schoot omhoog gericht is, is gericht naar Shiva. Shiva heeft meerdere betekenissen maar staat voor mij voor de allerhoogste kennis van het Hoogste Wezen. Dat herinnert mij eraan dat ik als mens kan streven naar die kennis maar ook niet vanuit arrogantie wil leven dat ik het allemaal wel weet. Daar naar kijken maakt me weer bescheiden en maakt dat ik altijd open kan blijven naar de ‘waarheid’ van een ander.

De andere hand is gericht op het hart. Dat brengt mij weer naar het bewustzijn waar Christus of Krishna voor staan. Hierbij sluit ik geen enkel ander geloof uit want in de basis gaat het binnen ieder geloof om dezelfde inhoud. Alleen de uiterlijke vorm of namen zijn verschillend.

Godspersoon.

Waar het om gaat is het dat ook wij een Godspersoon zijn die het goddelijke in een fysieke realiteit mogen neerzetten. Deze hand die in het mozaïek min of meer centraal staat, heeft voor mij te maken met een energie die te maken heeft met de manier waarop we leven. Kiezen we voor angst of licht en oprechtheid? En iedere keer als ik me weer angstig voel of onzeker, stem ik me even af op het mozaïek. Ik kan dan weer terug naar het voelen van verbondenheid met alle vormen. Mijn eigen essentie en de energie van het mens-zijn en de vrijheid die de mens heeft om die keuzes te maken en daarmee de keuze of je jezelf vastzet in angst of kiest voor innerlijke vrijheid.

Het mozaïek is voor mij het ultieme voorbeeld van dat IK er mag ZIJN en in het NU. En dan besef ik dat we allemaal behoefte hebben aan warmte en zorgzaamheid. Dus stap ik de dag weer in vol goede intenties. Juist als het leven tegenzit is dit mijn liefdevolle anker.

En ja, het is een beeld. En het lijkt als je mijn review leest alsof ik mijn eigen spirituele badkamer tempel heb gecreëerd met Milovito. Ergens is dat ook zo. Toch heeft juist het bewust afstemmen van de diverse symbolen ergens toe geleid. Ik ben me meer dan ooit bewust geworden dat de ware tempel in mijzelf te vinden is. Wederom, de hand van Boeddha die rust op zijn hart. Ik hoef me niet meer te verplaatsen naar een beeld buiten mezelf. De Heilige Graal is in mezelf te vinden! Dan is het nog wel dagelijks fijn om Boeddha te blijven zien. Het heeft namelijk een speciaal plekje in ons hart gekregen. Welke andere tegeltjes zullen dat ooit doen?

Verlichting.

We hebben in onze spirituele badkamer bewust gekozen voor de mogelijkheid om diverse kleurnuances aan te brengen door middel van de belichting. Al gelang mijn stemming kies ik een kleur en kruip in bad met een wierookje aan. Dan zet ik rustige muziek aan en dompel mezelf in een oase van extatisch welzijn en verzorging, zowel uiterlijk als innerlijk.

De meerwaarde dat het Boeddha mozaiek van Milovito voor ons heeft is niet in woorden uit te leggen. Het heeft in ieder geval ons woongenot verhoogd, onze dankbaarheid vergroot en onze liefde voor het leven in fysieke vorm weergegeven.

Wij zijn Milovito dan ook ontzettend dankbaar dat zij van onze badkamer zo’n kostbare tempel hebben weten te maken.

Daarnaast was het ook nog eens heel fijn samenwerken met de creators van Milovito. Naast de mooie persoonlijke gesprekken die het heeft opgeleverd was de service en afwerking ook van topkwaliteit!
Ik kan alleen maar zeggen dat als je écht iets bijzonders wilt dat je ziel raakt, ga echt met ze in gesprek of ze jouw droombeeld ook voor jou kunnen manifesteren. Anders heb je tegeltjes… Of je krijgt iets wat helemaal ‘jou’ symboliseert of iets wat je aan het hart gaat.

Het leuke is dan ook nog dat achteraf er altijd contact mogelijk is. Ieder kunstwerk dat door Milovito gemaakt wordt, wordt door hen gemaakt vanuit liefde. En ieder mozaïek blijft hen bij. Dat merk je als je Vincent en Marion hoort praten over hun creaties. Het gaat naast de technische details (die er ook zijn) vooral over hoe we samen een mooi proces vormgeven.

Vanuit het hart.

Alles wat vanuit het hart gebeurt, kan alleen maar iedere dag weer een glimlach opleveren. Dat hebben we volgens mij allemaal vaak even nodig! We verlangen allen naar het doorgeven van vreugdevolle energie. Gewoon omdat je eigenwaarde groeit als je iets goeds geeft en de ander ook vrede toewenst.

Het mozaïek is in ieder geval bij ons ontstaan uit dankbaarheid en onze liefde van onze ziel.

Annika

klik hier voor een volgende review

 

5/5

Eindelijk!!! Na letterlijk stad en land te hebben afgereisd, heb ik gevonden wat ik zocht: betoverend, waanzinnig mooi mozaïek! Dít vind je niet in de sanitairwinkel of tegelhandel; dít is gewoon kunst! 

Opstaan is een feestje geworden, omdat ik dan weer mag douchen in mijn eigen wellness-badkamer. Wát een gevoel van luxe!

Ik loop de badkamer in en de zon schijnt recht op het mozaïek. Omdat het van glas is, glinsteren de kleuren mij tegemoet; schitterende oliekleuren, paars, koper, roze, turquoise….. Door de ingezette Swarovski mozaiek kristallen wordt het licht gebroken en verschijnen subtiele regenboogjes, die over de hele badkamer geprojecteerd worden. Als ik erlangs loop, zijn het net kleine lichtjes die constant van kleur veranderen.

Als ik later op de dag of ’s avonds de badkamer binnenkom, ziet alles er weer anders uit. Door de verschillende lichtinvallen gedurende de dag, heb ik steeds een andere badkamer. De ene keer nog mooier dan de andere; het LEEFT!!! Ik word elke keer blij van de spectaculaire kleurenshow. Met de zon of een lichtspotje erop schittert de badkamer, maar met indirect licht hangt er een serene ingetogen rust.

Dit zal mij nooit gaan vervelen, hier raak ik niet op uitgekeken. Door de speciale mix van kleuren kan ik het interieur veranderen zoals ik wil, want het is tijdloos en past bij alle interieurstijlen.

Mozaiek tegels kolom nis Jacinta 10 mm Swarovski Pinterest
als je eenmaal aan het mozaïek van Milovito begint, kun je je er hélemaal in verliezen. Je wordt hebberig en wilt méér, méér, méér, omdat het gewoon waan-zín-nig mooi is!!!

Omdat het mozaïek op verschillende plaatsen in de badkamer is toegepast, is een mooie eenheid onstaan. Het leuke van dit mozaïek is dat er zoveel meer mogelijk is dan met tegels, vormen die ik met tegels nooit het kunnen laten verwezenlijken, zoals rondingen, patronen, afbeeldingen en buitenhoeken zonder van die vreselijke verstekhoeken en lelijke naden.

Om tot dit fantastische resultaat te komen was al een feestje op zich. Er was meteen een click met de mensen van Milovito. Ik had meer het gevoel dat ik bij vrienden op bezoek was dan voor mijn verbouwing op pad was. Zij begrepen precies wat ik wilde en wisten mijn abstracte wensen voor een sfeer perfect te vertalen in concrete creatieve ideeën. Ik had met specialisten van doen, die echt wisten waar ze mee bezig waren.

Omdat de mogelijkheden zo oneindig zijn, wordt kiezen als leek moeilijk. Maar ik werd heerlijk bij de hand genomen en door het creatieve proces geleid. De ideeën voor mijn badkamer werden heel duidelijk en concreet aan mij gepresenteerd en gevisualiseerd op moodboards en met 3D afbeeldingen. En zo kwam mijn perfecte plaatje tot stand.

En daarna natuurlijk de uitvoering. Met microscopische precisie, tot op de millimeter nauwkeurig is alles aangebracht, super vakmanschap! Even wat anders dan een tegelzetter met z’n zaagtafel en alles onder het stof, dit ging schoon en super netjes. Geen tijdsdruk, het moest vooral gόed zijn!

Ik ben super blij dat ik Milovito heb gevonden. Rest mij alleen nog een waarschuwing:

als je eenmaal aan het mozaïek van Milovito begint, kun je je er hélemaal in verliezen. Je wordt hebberig en wilt méér, méér, méér, omdat het gewoon waan-zín-nig mooi is!!!

Good vibes met rood kleur verloop mozaïek tegels in onze badkamer.

Rood kleur verloop mozaïek tegels. Dat was onze wens. Wij wilden heel graag een abstract mozaïek patroon in onze badkamer en hadden de sfumature gezien van Bisazza die het idee geven van een waterval. Het kleur verloop van Bisazza is er in een aantal opties maar de kleurkeuze in combinatie met type tegel was telkens niet wat wij graag wilden. 

Na enig zoekwerk kwamen wij bij Milovito uit. Bij Milovito was het geen enkel probleem om uitsluitend effen tegeltjes te gebruiken en kon het ook nog eens precies in de door ons gewenste kleurstelling. Daarnaast is het verloop niet hetzelfde in elke baan maar wordt helemaal op maat gemaakt voor de breedte die wij bestelden. Veel mooier dus!

rood kleur verloop mozaiek tegels badkamer sfumature vloer wand

rood kleur verloop mozaïek tegels

Wij waren om en gingen aan de slag met kleurstalen maten en patronen. Wij hadden ervoor gekozen om het mozaïek de hoofdrol te laten spelen in een verder spierwitte badkamer en de verloop baan loopt van de douche wand over de vloer naar de andere kant bij de wastafel. 

In een geanimeerd gesprek met Vincent legde ik uit dat wij houden van geometrische abstracte patronen. Naar aanleiding van de Boeddha op de website riep ik heel direct: wij zijn niet van de Boeddha’s, ik geloof alleen maar in de goedheid van andere mensen en hun ‘good vibes’!

En deze ‘good vibes’ hebben wij mogen ervaren in ons contact met Vincent!

Het contact over het ontwerp was heel direct en persoonlijk en absoluut niet nine-to-five: op de gekste tijden hadden wij gezellige whatsapp gesprekjes en zo kwam de dag dat ons prachtige mozaïek arriveerde. In de doos was het al absoluut waanzinnig mooi! Tijdens de plaatsing hadden wij ook best intensief contact waarbij hij op afstand kritisch en vakkundig checkte of alles goed ging en goede adviezen gaf.

Sfumature rood kleur verloop mozaiek tegels vloer

Rood kleur verloop mozaïek tegels overlopend van de vloer naar de wand.

In het proces van de plaatsing ging door onze eigen onhandigheid iets mis: wij hadden dus extra matjes nodig om dit op te lossen. Ondanks dat Vincent het razend druk had heeft hij de moeite genomen om ons met spoed ( inclusief weekend werk!) te voorzien van extra matjes om het probleem op te lossen. Wat een toewijding, dát is nou echt werken met passie. 

Zo lief: in het pakket om het probleem op te lossen zat een heel mooi rosé gouden tegeltje als een ‘gelukstegeltje” met een smiley om ons een hart onder de riem te steken. Deze heeft direct een prominente plek in de douchevloer gekregen!!!

Kortom, wij kunnen wel zeggen dat wij nu een badkamer hebben waar de good vibes af spatten en elke ochtend zie ik het “gelukstegeltje” naar mij knipogen 😉

Groet,

Jessica Wijsenbeek

mozaïek tegels rode badkamer sfumature verloop

Rood kleur verloop mozaïek tegels op de vloer van de douche.

Enthousiast geworden van bovenstaande reviews?

Hieronder kunt u contact met ons opnemen.

Stuur een bestand mee: