Inpandig zwembad met zwart en goud glasmozaiek

Glasmozaiek tovert stoffig notariskantoor in voormalige kelder om tot privé zwembad in zwart en goud

Je moet er maar doorheen kijken als je in een stoffige kelder staat van een notariskantoor. Onze opdrachtgever kon dat! Nadat hij het betreffende pand had aangekocht kwam hij naar ons toe voor het glasmozaïek van zijn nog te realiseren zwembad. Na een lang gesprek bij ons in de showroom in Wijchen werd gekozen voor een mix van zwarte en een verloop van gouden tegeltjes. De blinde wand achter het bad evenals de douche en stoomcabine zouden ook van mozaïek worden voorzien.

De voorbereidingen voor het installeren van glasmozaïek.

Afgesproken werd dat de mozaïekspecialisten van Milovito de installatie voor hun rekening zouden nemen. Nadat er was gestraald en gestuct werd een waterdichte coating aangebracht om lekkage te voorkomen.

mineralen-beton-glasmozaiek-zwembad

Daarnaast houdt dit vochtmembraan ook ongewenste mineralen uit het beton tegen die het door de voegen van het mozaïek kunnen binnendringen. Zie foto.

&nbsp
&&nbsp

Betegelen van een trap met glasmozaïek.

Bij de installatie namen we ook het op tegelmaat maken van de traptreden mee. Dit om te voorkomen dat we tegeltjes moesten afslijpen. De kunst is om nergens afgeslepen tegeltjes te zien. Ook de voegen moeten doorlopen. Iedere trede eindigt met een gouden markering en een schuin tegeltje ter veiligheid.

Glasmozaiek in de stoomcabine.

Ook in de stoomcabine werden de wanden en het bankje bekleed met hetzelfde glasmozaïek. Met de bankjes van Wedi of Lux Elements gaat dat gemakkelijk. Als je gaat zitten hoef je niet bang te zijn dat je koude billen en een koude rug krijgt want het geheel is verwarmd. Om er voor te zorgen dat dat je geen koude druppels op je hoofd krijgt is een plafond in een stoomcabine altijd gekromd. Met mozaïek is dat ook gemakkelijk af te werken.

Het eindresultaat:

Glinsterende gouden tegeltjes spiegelen in een magisch spel met de zwarte achtergrond en het water.

glasmozaiek zwembad zwart goud by Milovito
Inpandig zwembad en stoomcabine afgewerkt met zwart glasmozaïek. De gouden tegeltjes zijn in een verloop aangebracht.

% Berichten (1)

Echt heel erg mooi geworden

Geen berichten meer.