Pak de Early Birds korting!

Bestel nu uw glasmozaïek voor levering over 12, 24 of 48 weken en pak een dikke korting op onze actuele prijzen. (Ook als u nog niet precies weet hoeveel u nodig heeft.)

Ga naar onze shop

Tell a Friend!

Stuur deze pagina door naar een vriend(in).

  Inpandig luxe zwembad
  met Boeddha wand
  Binnenzwembad bouwen

  Luxe zwembad

   

  In dit verhaal nemen we je mee in één van onze mooiste luxe zwembad projecten. De villa was getekend door Van Egmond Architecten. Aan ons de eer om een geweldige afwerking van het luxe zwembad te maken.

   

  Het echtpaar dat een luxe zwembad ging bouwen kwam naar ons toe om te kijken voor glasmozaïek. Eenmaal aan de koffie zei de vrouw, terwijl ze naar onze Boeddha keek: “die wil ik hebben!” Nou, dat was gelijk raak. Met dit idee gingen we verder.

   

  De Boeddha met de Borobudur achtergrond moest prominent aan de kopse kant van het zwembad komen. Om de wand mooi door te laten lopen werd besloten om de achtergrond geleidelijk over te laten gaan in een effen zwart glasmozaïek.

   

  De warme bronzen tinten uit de achtergrond werden de basis voor de tegeltjes in het zwembad. Hierdoor ontstond er eenheid. 24 Karaats gouden tegeltjes gemixt door het glasmozaïek werden de kersjes op de taart.

  luxe zwembad mozaiek mix
  Glasmozaïek is dé perfecte afwerking voor je luxe zwembad

  Luxe zwembad met warme bronzen tinten.

  Gezien de complexiteit stond de opdrachtgever er op dat wij ook de installatie zouden verzorgen. One-stop-shopping dus. Voor ons vrij gebruikelijk. Er zijn maar weinig tegelzetters die ook de skills hebben om glasmozaïek mooi te plaatsen. Wij hebben een team van mozaïekspecialisten, die niets liever doen dan glasmozaïek installeren. Hoe moeilijker, hoe leuker. Ze hebben échte passie voor hun werk.

   

  De opdracht werd gegeven en we konden aan de slag. De productie van de mozaïek tegels voor de wanden en bodem van het luxe zwembad én voor de jacuzzi werd opgestart. Het ontwerp van de Boeddha wand werd gemaakt en goedgekeurd.

  Tegeltje voor tegeltje voor een super luxe zwembad.

  Met in eigen huis ontwikkelde software maken wij een realistisch ontwerp opgebouwd uit tienduizenden digitale tegeltjes. Nét echt. Maar in werkelijkheid veel mooier. Tenminste, dat is wat we steeds weer van onze klanten horen. Een digitaal ontwerp laat duidelijk het beeld zien maar de glans en lichtval ga je pas zien als het glasmozaïek is geplaatst. Tenzij je van tevoren een fotorealistische render door ons laat maken.

   

  Het ontwerp werd goedgekeurd dus konden we aan de slag met het leggen van ca. 150.000 tegeltjes in de juiste kleur, op de juiste plek. Dit komt uiteraard heel nauw. Ondertussen werd ook opgestart met de productie van de glasmozaïek mix voor op de wanden en de bodem van het luxe zwembad én voor de jacuzzi. Dit proces gaat voor een groot deel mechanisch maar zoals bijvoorbeeld het inplakken van de 24 karaats gouden tegeltjes is handwerk.

  trap van zwembad waterdicht maken membraan
  Hoe betegel je een half ronde trap van je luxe zwembad?

  Vochtmembraan tegen lekkage en indringen van mineralen uit het beton.

  Voordat er getegeld kan worden moest het bad en de jacuzzi eerst worden behandeld met een vochtmembraan, verstevigd met een glasvezelnet. Een vochtmembraan heeft de volgende voordelen:

   

  1. Zorgt voor een lekvrij bad.
  2. Vangt eventuele scheurvorming in het beton op.
  3. Houdt mineralen uit het beton tegen.
  4. Vult kleine oneffenheden op.

   

  In alle hoeken werd een rubberen kimband geplaatst zodat werking tussen de verschillende oppervlakten worden opgevangen. Deze kimband werd in de natte vochtmembraan gelegd zodat het één geheel werd.

  Betegelen van Boeddha en zwembad

  Nadat het zwembad was “ingepakt” met het watermembraan kon worden gestart met het installeren van de Boeddha wand. Voor de installateur een grote puzzel maar met een duidelijk legplan.

   

  Sheet voor sheet werd geplakt en terwijl de lijm nog “nat” was, werd het papier verwijderd. Als het papier is verwijderd kan de specialist de voegen corrigeren. Hij controleert en corrigeert dan de voegen tussen de sheets onderling. Alleen dan krijg je een perfect resultaat.

  Boeddha glasmozaiek zwembad
  Hoe voeg je een Boeddha van glasmozaïek?
  Glasmozaiek Boeddha zwembad
  Voegen van een Boeddha met glasmozaïek.

  Nadat de hele wand was geplakt kon er worden gestart met het voegen met epoxy. Maar omdat de Boeddha lichte kleuren heeft en de achtergrond donker is, werd de Boeddha tegeltje voor tegeltje afgeplakt met schilderstape. De achtergrond werd met zwart gevoegd en de Boeddha met (semi) transparante epoxy. Hierdoor krijg je een mooi contrastrijk geheel en springt de Boeddha eruit.

   

  Nu kon er worden begonnen met het betegelen van het luxe zwembad zelf. De trap was vooraf op tegelmaat gestuukt en omdat hij rond loopt werden er strookjes glasmozaïek in geplakt. De wanden en de vloer werden zo geplakt dat de voegen overal op elkaar aansluiten.

  luxe zwembad trap

  Jacuzzi.

  Als laatste werd de ronde bouwkundige Jacuzzi beplakt. Ook weer strookje voor strookje en naarmate de rondingen kleiner werden, werden de tegeltjes geknipt en geslepen om uiteindelijk een mooi evenwichtig patroon te krijgen.

  Voegen met epoxy.

  Waarom epoxy? Epoxy is een kunsthars dat decennia meegaat. Daarnaast is epoxy supersterk en geeft een extra stevigheid aan het mozaïek waardoor wij kunnen zeggen dat ons tegelwerk minstens 20-25 jaar meegaat. Zorgeloos dus. Nadat er werd gevoegd werd de volgende dag het mozaïek nóg een keer gecleaned. Dán pas krijgt het glasmozaïek zijn uiteindelijke mooie glas.

   

  Lees hier meer over epoxy voeg materiaal.

   

  Voor het kitwerk werd een specialist ingeschakeld die alle hoeken voorzag van een strakke kitnaad.

  voegen met epoxy
  Waarom voegen met epoxy voegmortel

  Het eindresultaat: een luxe zwembad dat sereniteit uitstraalt.

  De opdrachtgevers zijn heel blij met het resultaat. Net als wij. Het is een plaatje geworden waar nog vele jaren van kan worden genoten met het gezin, familie en vrienden.

   

  Ben jij ook van plan om een luxe zwembad te (laten) bouwen? Of is jouw zwembad aan renovatie toe? Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden en de kosten.

  Luxe inpandig zwembad met brons en goud glasmozaiek
  Glasmozaïek is de mooiste afwerking voor een luxe zwembad
  Translate