Pak de Early Birds korting!

Bestel nu uw glasmozaïek voor levering over 12, 24 of 48 weken en pak een dikke korting op onze actuele prijzen. (Ook als u nog niet precies weet hoeveel u nodig heeft.)

Ga naar onze shop

Tell a Friend!

Stuur deze pagina door naar een vriend(in).

  Badkamer verbouwing in Amsterdam met glasmozaïek. Hoe pak je dat aan.

  Deze badkamer verbouwing in Amsterdam laat zien hoe mozaïek werd en nu opnieuw is toegepast. De opdrachtgeefster werd door haar vader getipt op Milovito. Hij is architect en had al eens zaken met ons gedaan. Tijdens het bezoek van vader en dochter aan Milovito werd gekozen voor mozaïek met een verloopmix in natuurlijke kleuren. Vervolgens werden de kleuren zorgvuldig uitgekozen en gematcht met de vloertegels. Met als doel dat de Amsterdamse badkamer na de verbouwing één geheel zou vormen. Een wens die duidelijk was uitgesproken. Daarnaast moest de badkamer duidelijk anders “voelen” dan vóór de renovatie.

  Wie doet wat tijdens een badkamer verbouwing?

  Bij een ingrijpende badkamer verbouwing is het van belang dat alle betrokken partijen goed samenwerken. Voordat in Amsterdam de installateur, de stukadoor, de elektricien en de mozaïekspecialist aan het werk gaan moet je goed afspreken wíe wanneer wát precies doet.

  Meestal is de volgorde:

  – Plan maken

  – De juiste mensen vinden

  – Slopen

  – Eventueel muren verplaatsen

  – Leidingen voor het sanitair en elektra verleggen 

  – Vloerverwarming monteren

  – Vloer op afschot maken

  – Waterkerende laag aanbrengen

  – Mozaïek installeren

  – Tegels plaatsen

  – Plafond monteren

  – Electra afmonteren

  – Sanitair plaatsen

  – Afkitten

  – Eindschoonmaak

  Maatwerk mozaïek

  Vanwege de vormen in de badkamer werd ons gevraagd het mozaïek op maat te leveren. Ten eerste om geen kostbaar mozaïek te verspillen. Ten tweede om de mozaïekspecialist vlot zijn werk te laten doen.

  Het mozaïek inteken in een 3D ontwerp

  Het 3D model van de architect was de basis waarin de verloopmix werd ingetekend. Het resultaat was een duidelijk beeld van hoe de badkamer er na de verbouwing uit ging zien. Na ontvangst van de goedkeuring kon de productie in Wijchen starten.

  Een service die Milovito tegen betaling biedt is het tekenen van ontwerpen in 3D. Het designteam van Milovito kent glasmozaïek als geen ander en overtreft vaak de verwachtingen van de klant.

  Badkamer verbouwen Amsterdam. Over de installatie van het mozaïek.

  Nadat de stukadoor de wanden mooi vlak en “in het lood” had gemaakt kon Tom beginnen. Voordat hij aan de slag gaat controleert hij nog eens alle wanden op de juiste maat, vlakheid en waterdichtheid. Bovendien kijkt hij hoe de gebruiker later naar het mozaïek zal kijken. In dit geval had hij pech, mozaïek rondom! Dat betekent geen consessies doen.

  Daarna werden alle genummerde vellen mozaïek één voor één op hun plek aangebracht tot één groot mozaïek in een verloop van kleuren.

  Na het voegen met epoxy en het “bouwschoon” reinigen kon het plafond worden gemonteerd en de vloertegels gelegd. Als laatste rondden de installateur en de elektricien hun werk af.

  Na het kitten en de schoonmaak werd de badkamer opgeleverd. Zoals te zien is op de foto’s een geslaagde metamorfose.

  badkamer renovatie Amsterdam glas mozaïek tegels verloop

  Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u ook uw badkamer verbouwen en afwerken met glasmozaïek? Via onderstaand formulier kunt u contact met ons opnemen.

   Translate